Joventut – Esports – Participació ciutadana

Home / Organigrama municipal / Joventut – Esports – Participació ciutadana

L’àrea de Joventut permet actuar amb les polítiques destinades a millorar la vida dels joves del municipi. La Regidoria té com a objectiu l’execució del Pla Local de Joventut vigent amb la participació i implicació dels joves i de la resta d’àrees del govern municipal, posant èmfasi en tots els aspectes necessaris com l’ocupació, l’educació, l’habitatge, la salut i l’esport, la mobilitat, l’oci i la cultura, tot desplegant el proper Pla Local de Joventut; impulsar un Punt Jove d’orientació i assessorament juvenil, dinamitzant en paral·lel l’Espai Jove actual; gestionar activitats lúdiques, formatives i educatives destinades al col·lectiu jove; i donar suport a la gestió i execució d’activitats i iniciatives provinents d’entitats juvenils.

La Regidoria d’Esports té la finalitat de coordinar i impulsar totes les activitats esportives del municipi, tant de caràcter continuat com puntual, així com vetllar pel correcte funcionament i acompanyament a les entitats i associacions esportives i dels equipaments municipals que utilitzen. També té la funció de coordinar de l’esport escolar dins els equipaments esportius municipals i la de planificar la millora de les instal·lacions esportives, la instal·lació de nous esports al municipi i el desenvolupament de noves activitats esportives a través de l’acompanyament i suport de les entitats esportives de Puig-reig.

La participació ciutadana és fonamental per al sistema democràtic. Per aquesta raó aquesta àrea municipal té l’objectiu de treballar per afavorir la implicació de la ciutadania i de les entitats en la presa de decisions del govern, mitjançant diferents canals i mètodes per tal de millorar la qualitat de la gestió pública. És competència d’aquesta àrea potenciar les vies ja existents de comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament i obrir-ne de noves per millorar la interactivitat, la participació i la implicació dels ciutadans en la vida i el desenvolupament del municipi. Així com també transmetre i recollir les necessitats de la ciutadania i atendre les queixes, suggeriments i agraïments de la ciutadania en relació a les actuacions de l’Ajuntament, per tal d’aconseguir unes polítiques més properes a la voluntat ciutadana. A la vegada, participa també en la gestió, coordinació i organització de determinades festes i activitats del municipi.

Laura Escudé Bonvehí

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar