Cal Prat

Home / Cal Prat

La Colònia Prat és la primera que trobem al nord del municipi de Puig-reig. La Colònia va ser construïda per la família Prat, originària de Sallent,  els quals s’havien dedicat fins a la data a la farga d’aram i posteriorment a la fabricació de filats i teixits de llana i cotó. L’any 1871 van començar les obres de construcció de la colònia amb el mestre d’obres berguedà, Francesc Joan Canals.

La Colònia tenia molts serveis i prestacions pels seus treballadors. Sabies que Cal Prat tenia una parada pròpia del tren que havia de connectar Manresa i Berga? Just a l’entrada, al costat de la parada del tren i a tocar de la carretera de Berga, hi havia un carrer amb una botiga i dues tabernes a més d’alguns habitatges per obrers. A continuació, s’hi trobava el portal de la colònia i just després, els carrers Nou i Gran on s’hi van establir la majoria d’habitatges per a les famílies treballadores. A la plaça de la colònia hi trobàvem l’hostal, la barberia, el forn de pa, l’escola i edificis tan singulars com l’església, la rectoria, el xalet del mestre, el pis de la mestra i la imponent torre de l’amo.

La Colònia Prat encara conserva molts d’aquests edificis singulars i un anhel a colònia industrial que fan de la passejada pels seus carrers, una experiència d’apropament a la història cultural i social del nostre país.

Cal Prat

Mapa

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar