La Corrida

Home / Festes / La Corrida

La Corrida, la fira del cavall i de l’embotit

La festa de La Corrida sempre ha estat lligada a Sant Antoni Abat. L’any 2005, recuperant la tradició, s’estrenà una nova imatge, que presidí tota la cercavila des d’un carro tirat per bous.

Comença la cercavila. El banderer l’encapçala portant l’estandart. Es tracta d’una tradició que va ésser recuperada fa pocs anys i que ha dignificat diverses persones protagonistes de La Corrida.

El banderer l′encapçala portant l′estandart

Després dels tres coets i de la traca, un bon esmorzar congrega tothom a la plaça de bon matí: comença el diumenge de La Corrida.

Durant molts anys, la festa de La Corrida va anar acompanyada de la matança del porc. La força inexorable de la llei fa que, ara com ara, aquesta imatge, prou recent, sigui història…

Botifarres, bulls, bisbes i fuets. Llonganisses i espetecs. Panxeta, cansalada, llard, sagí. Sobrassades i llardons. Llom, costella, careta. Pernils…, tots els presents de La Corrida. Que vagi de gust!

Esmorzar a ″La Barraca″

La cercavila de La Corrida durant la dècada dels anys cinquanta. És tot un orgull per a un poble poder palesar que en tot temps hi ha hagut qui ha conservat la tradició de la festa amb entusiasme.

La festa de La Corrida a les primeres dècades del segle passat. La generació que s’hi aplegà dóna fe de l’arrelament i la popularitat que desde sempre ha tingut la diada.

Celebració que es duu a terme des de fa més de 125 anys

Els carros guarnits o rememorant les antigues feines de pagès són cada any presents a la cercavila del diumenge de La Corrida . Totes les col·laboracions són benvingudes i agraïdes per tothom.

Des de l’any 1995 el dissabte al matí de la festa de La Corrida s’esdevé la fira del cavall. Cavalls i eugues, ases i rucs, mules i perxerons, pollins, ponis… Tots plegats, per la festa més grossa de l’any.

Carros guarnits

Així com abans es reunien per La Corrida els pagesos del poble i de les contrades veïnes, ara també fan la festa els qui amb els seus carros i cavalleries arriben d’arreu. Benvinguts sempre!

Com en tota la festa que s’ho valgui, a La Corrida hi ha estones divertides i d’un tip de riure. Ja fa uns quants anys que el rodeo, el dissabte al migdia, fa gaudir tothom. I algú en surt una mica tou…

Sempre hi ha algú que en surt una mica tou...

Un any i un altre, la festa de La Corrida ens serveix per a conservar un record ben viu de persones qeu abans que nosaltres van protagonitzar-la. No cal dir que és també una diada ben seva.

Web: https://lacorrida.cat/

Imatges

Esdeveniment relacionat

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.