Cal Riera

Home / Cal Riera

Cal Riera és una de les colònies industrials de Puig-reig més discretes i alhora més desconegudes. És de petites dimensions, comparat amb altres nuclis colonials del municipi, però conserva bona part dels edificis més característics d’aquesta organització. També és de les úniques colònies que avui en dia encara continua treballant amb la producció de filatura de cotó.

Documentada des del 1890, els seus propietaris, una raó social formada per diferents socis: Manent, Massana, Vilaseca i Llibre, van adquirir la finca de la Casa Gran de Cal Riera, amb el seu molí fariner i les terres del voltant. La societat va impulsar la construcció de la fàbrica, que ja funcionava l’any 1985. En canvi, els habitatges estan documentats des de l’any 1901. La part residencial tenia tots els serveis propis de la colònia com el cafè, el teatre, el cinema o l’escola, malgrat que actualment estan molt malmesos.

Cal Riera va ser una de les primeres fàbriques afectades per la crisi del sector tèxtil, juntament amb Cal Casas. Cap al 1980, la societat formada pels industrials manresans va tancar les seves portes. Si voleu descobrir una colònia de petites dimensions i comprovar com a dia d’avui el sector tèxtil és ben viu a la comarca del Berguedà i el municipi de Puig-reig, no us perdeu la passejada per Cal Riera. També podeu gaudir de la Ruta de les Colònies per resseguir-les totes en un sol matí.

Cal Riera

Mapa

Mapa Cal Riera

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar