Novel·la històrica

Home / Festes / Novel·la històrica

Festa del llibre i la novel·la històrica

La Festa del llibre i la novel·la històrica de Puig-reig és una fira cultural i lúdica que va celebrar la seva primera edició el 8 d’abril de 2017. La festa va sorgir arran de la proposta de l’autor masnoví Jordi Matilló, que en una visita al municipi per presentar un dels seus llibres va considerar que Puig-reig era el lloc idoni per celebrar-hi una fira sobre la novel·la històrica. El consistori va rebre favorablement aquesta iniciativa i va preparar un primer certamen que va aplegar a més de 20 escriptors de renom i que va ser un èxit d’assistència.

L’interès i l’acceptació de la festa per part dels assistents ha convertit aquest certamen en una cita anual on, autors i lectors, poden interactuar en un entorn distès i informal. Es tracta d’una jornada festiva amb activitats que s’allarguen durant tot el dia: Entrevistes, firmes d’exemplars, conferències, ponències, espectacles, tallers, concursos, visites guiades i actuacions. Una jornada pels amants de la novel·la històrica però una jornada que per infraestructura també és ideal per passar un dia lúdic amb la família o els amics.

Celebració de la primera edició

Puig-reig com a municipi amfitrió de la novel·la històrica

Patrimoni cultural

Puig-reig és un municipi de la comarca del Berguedà, al nord de la província de Barcelona i a la vora del riu Llobregat. El seu llegat històric i cultural han motivat l’Ajuntament de Puig-reig a fomentar i incentivar aquest aplec d’homenatge a la novel·la històrica. Puig-reig és un municipi conegut arreu per la seva vessant musical, la Polifònica de Puig-reig llegat del mestre Ramon Noguera, directors com Sergi Cuenca o Josep Pons, grups musicals com Giovinetto o l’escola Municipal de música en són alguns exemples ja reconeguts. Puig-reig també compta amb altres propostes culturals ben notòries com la programació teatral de l’ametlla de Merola, amb uns pastorets centenaris i diferents artistes en la vessant literària, fotogràfica o pictòrica que converteixen aquest petit municipi en un dels referents culturals de la Catalunya central.

Amb la Festa festa del llibre i la novel·la històrica el municipi vol mostrar el seu extens patrimoni cultural però també el seu passat històric. D’aquesta manera, doncs, durant la jornada es pot visitar el Museu de la Colònia Vidal i les colònies industrials de l’Ametlla de Merola i la colònia Pons, el castell de Puig-reig i la Casa dels Templers o l’església romànica de Sant Martí. Pel que fa a patrimoni natural el municipi vol mostrar d’una forma sensitiva com les seves aigües subterrànies han afectat en la construcció del poble i, alhora, com han influenciat en el dia a dia dels habitants de Puig-reig.

Imatges

Esdeveniment Relacionat

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar