Festa dels Templers

Home / Festes / Festa dels Templers

Puig-reig i els Templers

Els Templers de Puig-reig van arribar a ser una important comanda rural de de l’Orde del Temple i és per això, que diem que Puig-reig és “la seu dels Templers al Cor de Catalunya”. Durant el solstici d’estiu, el municipi rememora temps medievals de la vila amb desenes d’activitats pensades per a tots els públics, especialment el familiar.

Fira d’artesania, concerts, danses orientals, recreacions històriques, visites guiades, batalles medievals, baixada de torxes i fins i tot, un joc de pistes, són només algunes de les activitats que s’ofereixen durant tot el cap de setmana.

Lluita de templers

Els Templers de Puig-reig van rebre en herència el castell del municipi i altres importants possessions arrel del testament del trobador Guillem de Berguedà. Durant el segle XIII l’Orde dels Templers, van ser senyors del Berguedà i Cerdanya essent una de les úniques seus de la zona, cosa que els aportava grans beneficis econòmics i socials. Gràcies a una carta de franqueses de finals del segle XIII, el castell de Puig-reig es va repoblar de nous habitants fins a erigir-se en un important nucli franquejat per 3 línies de muralles defensives.

Reviu la història medieval de Puig-reig des de dins. Viu un cap de setmana únic d’història, cultura, diversió i gastronomia!

Gràcies a la col·laboració entre l’Associació de Templers i l’Ajuntament de Puig-Reig podreu gaudir d’una recreació històrica real amb més de 300 figurants que faran que us sentiu com autèntics cavallers medievals. Els actes s’inicien divendres a la nit amb un sopar medieval i la teatralització de la història de Guillem de Berguedà.

Dissabte i diumenge, durant tot el dia podreu gaudir d’una extensa fira de productes agroalimentaris i artesania local. Productors del Berguedà i de la Catalunya Central es reuneixen a Puig-reig per fer bandera dels seus productes locals i de Km 0. Per a més informació sobre els actes de recreació històrica, us recomanem descobrir l’últim programa de la Festa dels Templers de Puig-reig.

Imatges

Esdeveniment relacionat

No hi ha propers esdeveniments en aquest moment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar