Fira de Sant Martí i Pubillatge

Inici / Festes / Fira de Sant Martí i Pubillatge

Hereu, Pubilla, Fadrí i Dama

Ferran Tor

Hereu

Hola, em dic Ferran Tor Babià i sóc l’actual hereu del meravellós poble de Puig-reig. Vaig néixer el 28 d’abril del 1999. Actualment estic cursant el grau d’enginyeria Industrial a l’ETSEIB de l’escola politècnica de Catalunya.

Dins del poble estic jugant a futbol amb el C.E. Puig-reig on faig de porter, també estic dins d’algunes entitats com la dels joves o els diables.

Les meves aficions són practicar esport, els animals.

Només voldria donar les gràcies al poble de Puig-reig per donar-me la oportunitat de conèixer aquest món del pubillatge i pels companys d’aventures que m’han tocat.

Carla Esclusa

Pubilla

Em dic Carla Esclusa Ballús, sóc la Pubilla de Puig-reig 2017-2018. Tinc 17 anys i estic estudiant 2n de Batxillerat, el científic, a l’institut de Puig-reig. L’any que bé m’agradaria anar a estudiar Enginyeria Agrària a Lleida.

Vaig estar jugant durant 4 anys al Club Bàsquet Puig-reig i actualment estic jugant al CB Navàs. Des de fa 2 anys faig d’entrenadora de bàsquet a nens i nenes del CB Puig-reig. També corro amb els Mountain Runners del Berguedà i amb el Club Atlètic Puig-reig.

Vull agrair a la gent de Puig-reig per donar-me l’oportunitat de portar el nom de Puig-reig arreu de Catalunya d’una manera tant única i especial com és el Pubillatge.

Ramon Vilardell

Fadrí

El meu nom Ramon Vilardell Bellés i sóc l actual Fadrí de Puig-reig, tinc 18 anys i estic estudiant Multimèdia games and apps a l’UVic.

Jugo amb el bàsquet amb el CB Puig-reig, vaig anar a l’escola municipal de música de Puig-reig i encara vaig a la banda municipal, també soc cantant de la Polifònica de Puig-reig.

Voldria agrair el poble de Puig-reig, per triar-me aquest any que de moment m’ho estic passant molt bé i gracies els meus amics estem representant el poble molt correctament.

Júlia Abayà

Dama

Em dic Júlia Abayà Rodríguez i sóc l’actual Dama de Puig-reig. Tinc 17 anys i estic estudiant 2n de batxillerat científic a l’INS Puig-reig.

Des dels 5 anys que estic fent gimnàstica artística al Centre Gimnàstic del Berguedà, aquí a Puig-reig. També competeixo a nivell de Catalunya i participo amb l’equip a la lliga Ibèrica a nivell d’Espanya.

L’any que ve vull fer fisioteràpia com a estudis universitaris. Molt gràcies al poble de Puig-reig per donar-me aquesta oportunitat, espero conèixer molts dels indrets de Catalunya i la gent que els acompanya.

Fira de Sant Martí i Pubillatge

La Festa de Sant Martí  és la festa patronal de Puig-reig i se celebra l’onze de novembre i el cap de setmana següent.

És una festa destinada al comerç, amb exposició de productes, artesania, indústria i vehicles durant tot el cap de setmana, organitzada per l’Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, juntament amb l’ajuntament. De tots els actes destaca la presentació del llibre literari “Pensaments i Paraules”, la trobada de gegantons i capgrossos i el concurs de pintura ràpida. Des de fa uns quants anys el diumenge la colla de geganters i grallers de la població organitza una gran trobada de gegants.

En aquesta festa el poble segueix la tradició d’escollir la Pubilla, la Dama, l’Hereu i el Fadrí, amb la participació en la votació de totes les entitats locals.

 Colla gegantera

Colla gegantera

Descarrega l′explicació del publillatge

Document PDF explicatiu

Descarrega

Imatges

Esdeveniment relacionat