Fira de Sant Martí i Pubillatge

Inici / Festes / Fira de Sant Martí i Pubillatge

Hereu, Pubilla, Fadrí i Dama

Ferran Tor

Hereu

Hola, em dic Ferran Tor Babià i sóc l’actual hereu del meravellós poble de Puig-reig. Vaig néixer el 28 d’abril del 1999. Actualment estic cursant el grau d’enginyeria Industrial a l’ETSEIB de l’escola politècnica de Catalunya.

Dins del poble estic jugant a futbol amb el C.E. Puig-reig on faig de porter, també estic dins d’algunes entitats com la dels joves o els diables.

Les meves aficions són practicar esport, els animals.

Només voldria donar les gràcies al poble de Puig-reig per donar-me la oportunitat de conèixer aquest món del pubillatge i pels companys d’aventures que m’han tocat.

Carla Esclusa

Pubilla

Em dic Carla Esclusa Ballús, sóc la Pubilla de Puig-reig 2017-2018. Tinc 17 anys i estic estudiant 2n de Batxillerat, el científic, a l’institut de Puig-reig. L’any que bé m’agradaria anar a estudiar Enginyeria Agrària a Lleida.

Vaig estar jugant durant 4 anys al Club Bàsquet Puig-reig i actualment estic jugant al CB Navàs. Des de fa 2 anys faig d’entrenadora de bàsquet a nens i nenes del CB Puig-reig. També corro amb els Mountain Runners del Berguedà i amb el Club Atlètic Puig-reig.

Vull agrair a la gent de Puig-reig per donar-me l’oportunitat de portar el nom de Puig-reig arreu de Catalunya d’una manera tant única i especial com és el Pubillatge.

Ramon Vilardell

Fadrí

El meu nom Ramon Vilardell Bellés i sóc l actual Fadrí de Puig-reig, tinc 18 anys i estic estudiant Multimèdia games and apps a l’UVic.

Jugo amb el bàsquet amb el CB Puig-reig, vaig anar a l’escola municipal de música de Puig-reig i encara vaig a la banda municipal, també soc cantant de la Polifònica de Puig-reig.

Voldria agrair el poble de Puig-reig, per triar-me aquest any que de moment m’ho estic passant molt bé i gracies els meus amics estem representant el poble molt correctament.

Júlia Abayà

Dama

Em dic Júlia Abayà Rodríguez i sóc l’actual Dama de Puig-reig. Tinc 17 anys i estic estudiant 2n de batxillerat científic a l’INS Puig-reig.

Des dels 5 anys que estic fent gimnàstica artística al Centre Gimnàstic del Berguedà, aquí a Puig-reig. També competeixo a nivell de Catalunya i participo amb l’equip a la lliga Ibèrica a nivell d’Espanya.

L’any que ve vull fer fisioteràpia com a estudis universitaris. Molt gràcies al poble de Puig-reig per donar-me aquesta oportunitat, espero conèixer molts dels indrets de Catalunya i la gent que els acompanya.

Fira de Sant Martí i Pubillatge

La Festa de Sant Martí  és la festa patronal de Puig-reig i se celebra l’onze de novembre i el cap de setmana següent.

És una festa destinada al comerç, amb exposició de productes, artesania, indústria i vehicles durant tot el cap de setmana, organitzada per l’Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, juntament amb l’ajuntament. De tots els actes destaca la presentació del llibre literari “Pensaments i Paraules”, la trobada de gegantons i capgrossos i el concurs de pintura ràpida. Des de fa uns quants anys el diumenge la colla de geganters i grallers de la població organitza una gran trobada de gegants.

En aquesta festa el poble segueix la tradició d’escollir la Pubilla, la Dama, l’Hereu i el Fadrí, amb la participació en la votació de totes les entitats locals.

 Colla gegantera

Colla gegantera

Descarrega l′explicació del publillatge

Document PDF explicatiu

Descarrega

Imatges

Esdeveniment relacionat

No hi ha esdeveniments programats