Museu Colònia Vidal

Home / Museu Colònia Vidal

Reviure el passat d’una forma vivencial i autèntica és possible a la Colònia Vidal de Puig-reig! Un espai on descobrireu com treballaven, vivien, estudiaven, compraven i tantes altres coses, les famílies del segle XX.

La Colònia Vidal va ser l’última colònia construïda al Berguedà, concretament l’any 1901, i és probablement per aquesta raó que la colònia destaca especialment pel seu ordenament urbanístic, modern i racional, i per l’existència d’un dels salts d’aigua més impressionants de la comarca. A més a més, la família Vidal va optar per un sistema social molt més modern que altres colònies de la comarca i va dotar la colònia de molts serveis per a les famílies que hi vivien com el cinema, el teatre, l’escola, la biblioteca, el banc, les botigues, etc.

Gràcies al Museu de la Fundació Vidal i a les visites guiades que realitzen, podem descobrir tot aquest passat, no tan llunyà, i sorprendre’ns amb les característiques socials de l’època. Sabíeu que els treballadors i treballadores de les colònies tenien jornades de fins a 12h amb un sol dia de descans setmanal? Sabíeu que rentaven la roba en grans safareigs i que existeixen els safareigs dels vius i dels morts?

Una extensa passejada per la Colònia Vidal ens serveix per mostrar, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric de gran importància per la història contemporània del nostre país i la seva industrialització.

Vine a Puig-reig i descobreix la història de la Colònia Vidal, un testimoni únic de la industrialització catalana i la vida quotidiana del segle XX.

 

Informació i reserves:

RESERVA: 93 829 04 58  – museu@museucoloniavidal.org –  http://www.museucoloniavidal.org

Cal Vidal

Mapa

Mapa Cal Vidal

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar