Visita Guiada L’Ametlla de Merola

Home / Visita Guiada L’Ametlla de Merola

L’Ametlla de Merola és una de les colònies més vives i belles de tot el Llobregat. De la colònia tèxtil de l’Ametlla de Merola en destaquen dos atributs indiscutibles.

Per una banda, la seva intensa vida social, les seves tradicions i la cultura que omple tots els carrers i places de la colònia. La seva Festa Major destaca pels ballets tradicionals de cascavells, gegants i nans i està inscrita al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya. També en destaquen els seus coneguts i reconeguts Pastorets, guardonats amb la Creu de Sant Jordi l’any 2007 per la Generalitat de Catalunya. A més a més, molt provablement són uns dels pastorets més antics de Catalunya. Les primeres representacions van fer-se l’any 1878 quan un conjunt de persones disfressades de pastors baixaren del cor durant la missa del gall. Des d’aquell fet, els pastorets van anar avançant fins a la forma actual, amb música de Josep Conangla i lletra de Francesc d’Assís Picas, que data del 1954 amb elements recuperats de la peça anterior, la Rosa de Jericó de l’any 1912.

L’altre atribut que identifica aquesta colònia és la seva ordenació urbanística i les seves característiques cases baixes de color blanc. Passejant per la colònia, ens podem imaginar aquells temps, amb carrers plens de canalla jugant i obrers i obreres parlant amb els veïns mentre tornaven de la fàbrica. La colònia és, de ben segur, una de les més ben conservades de Catalunya i és així gràcies a l’estima i dedicació dels seus veïns. L’Ametlla és dels ametllans. Els ametllans tenen un tarannà i un neguit social i cultural que fa que a la  colònia s’hi pugui viure una mostra de la perpetuació de les nostres tradicions més arrelades.

Vine a descobrir els racons i secrets més amagats de l’Ametlla de Merola mentre gaudeixes d’un patrimoni festiu viu que omple d’alegria tots els carrers i places d’aquesta bonica colònia. Gràcies a les visites guiades que realitzen els propis veïns i veïnes de la colònia podràs descobrir el testimoni de com es vivia i encara es viu en una colònia industrial plenament viva.

Per veure més informació:  http://www.ametllademerola.cat

RUTA CULTURAL DE L’AMETLLA DE MEROLA

RESERVA: 93 822 15 00 – pastorets@ametllademerola.cat

Església de l′Ametlla de Merola

Mapa

Mapa Ametlla de Merola

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar