Promoció econòmica i cultural

Home / Organigrama municipal / Promoció econòmica i cultural

La Regidoria de Gestió econòmica és l’àrea encarregada de gestionar els recursos econòmics de l’Ajuntament, la major part dels quals venen dels impostos del contribuent, i vetlla per l’optimització del pressupost municipal, revisant tant els ingressos de l’Ajuntament a través de les ordenances fiscals com de la seva despesa, tenint com a objectiu garantir la prestació d’uns serveis públics de qualitat, la cerca de subvencions i altres fonts de finançament per tal de finançar tots aquells projectes necessaris pel municipi, el control i seguiment de l’equilibri financer de l’Ajuntament i les relacions comercials de l’Ajuntament amb els seus proveïdors.

L’àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme s’ocupa del desenvolupament i promoció del comerç, del turisme i la indústria, per tal de garantir l’ocupabilitat de les persones que viuen al municipi i el retorn dels que han hagut de marxar per motius laborals i desitgen poder tornar. Entre els seus objectius, destaca vetllar pel bon funcionament i pel manteniment de les zones comercials, informar i assessorar als comerciants de les normatives legals en matèria de comerç, treballar i col·laborar amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig per a dinamitzar el comerç local, organització de fires i suport a fires que s’organitzin, facilitar l’emprenedoria al municipi, fomentar i impulsar l’activitat econòmica i liderar el desenvolupament i implementació del Pla Local de Turisme.

El llegat històric i cultural de Puig-reig és un tresor que s’ha anat formant generació rere generació que com a municipi i entitat col·lectiva hem de vetllar. Són moltes les entitats culturals del municipi, i l’àrea de cultura té l’objectiu de donar el suport necessari a les entitats culturals per poder impulsar i conservar un municipi ric en una vida cultural plena per a tothom i fent-ne difusió. També és l’àrea que gestiona i organitza les principals festes del municipi, com La Corrida, la Festa dels Templers o Sant Martí, tot treballant per mantenir vives i preservar les tradicions i el patrimoni immaterial que ens fan ser qui som i les entitats i associacions que ho fan possible, com el Pubillatge o els Gegants i Nans. A la vegada, també coordina, gestiona i impulsa les activitats culturals i de recerca històrica del municipi.

Pol Vila Oriols

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar