Visita Puig-reig

Home / Visita Puig-reig

Visites cada mes

VISITES CASTELL, COMANDA TEMPLERA I TORRE DE MEROLA

Hores convingudes

Fundat en època comtal, segurament a finals del segle IX, el castell de Puig-reig va ser l’escollit pel vescomte i trobador Guillem de Berguedà per ubicar-hi la seva residència. En el seu testament, l’any 1196 va deixar a l’ordre del Temple bona part del seu patrimoni, i convertiren Puig-reig en una de les poques comandes de la Catalunya vella. La visita a l’església romànica de Sant Martí i al castell de Puig-reig, permet copsar la importància que va arribar a tenir aquest indret durant l’edat mitjana.

RESERVA: 656 777 360 – actemplerspuigreig@gmail.com

CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA COLÒNIA PONS

Hores convingudes

Declarada l’any 2017 bé cultural d’interès nacional, el conjunt monumental de la colònia Pons representa un dels exemplars més ben conservats d’urbanisme industrial de finals del segle XIX. La visita al centre d’interpretació ubicat a l’església neogòtica de Sant Josep el posterior passeig pel bosquet de la colònia permeten al visitant endinsar-se en l’època de màxima esplendor de la indústria tèxtil catalana i conèixer els seus principals protagonistes.

RESERVA: 635 294 965 – acalpons@gmail.com

RUTA CULTURAL DE L’AMETLLA DE MEROLA

Hores convingudes

L’Ametlla de Merola és una de les poques colònies que es mantenen com a veritable nucli de població amb caràcter propi i en aquest cas, amb un destacat dinamisme cultural. El visitant pot passejar pels seus carrers i places i descobrir la història d’aquesta colònia gràcies als plafons explicatius que l’acompanyaran al llarg del recorregut.

RESERVA: 93 822 15 00 – pastorets@ametllademerola.cat

MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL

El museu de la colònia Vidal, fundat l’any 1995 és avui en dia, un dels principals atractius turístics de la comarca. Les visites guiades permeten descobrir els espais més emblemàtics de la que va ser l’última colònia fundada al Berguedà i conèixer la vida quotidiana dels seus treballadors així com les condicions de treball a la fàbrica on s’explica el procés tècnic de transformació del cotó en teixit.

RESERVA: 93 829 04 58 – museu@museucoloniavidal.org

DESCOBREIX ELS CORRENTS SUBTERRANIS DE PUIG-REIG

Hores convingudes

Des de l’antiguitat la majoria de construccions s’han fet tenint en compte els corrents d’aigua subterrània. Aquests coneixements s’han aplicat a pobles i ciutats, ja siguin en la construcció de ponts, rescloses, esglésies, fàbriques i edificis públics. Aquests corrents a part d’influir als edificis, també influeixen molt a les persones i en la seva vida quotidiana encara que no en siguem conscients.

RESERVA: 606 925 254 – info@ambientssaludables.com

MÉS INFORMACIÓ SOBRE HORARIS I RESERVES

Ajuntament de Puig-reig

93 838 00 00 – ajuntament@puig-reig.cat

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar