L’Ajuntament de Puig-reig renovarà els vestidors del pavelló

L’Ajuntament de Puig-reig renovarà els vestidors del pavelló

Les obres costaran 415.991,30 euros i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona

El projecte preveu una renovació integral de l’espai amb una aposta important per la millora de la salubritat i de la sostenibilitat energètica i de l’aigua

L’Ajuntament de Puig-reig renovarà els vestidors del pavelló municipal. El projecte preveu la millora integral dels vestidors amb l’objectiu de cobrir i donar resposta a una necessitat dels clubs esportius del municipi.

L’alcaldessa de Puig-reig, Eva Serra, ha recordat que els vestidors actuals són insuficients per l’elevada activitat esportiva que hi ha al municipi, i també ha destacat que les instal·lacions han quedat obsoletes i presenten problemes diversos: no estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, són vells i amb humitats, el sistema d’escalfament d’aigua no funciona correctament, hi ha problemes de clavegueram…

Amb la seva reforma, aquestes problemàtiques s’han de solucionar, ja que l’actuació preveu una ampliació dels vestidors amb la integració de sanitaris, una redistribució dels espais perquè siguin més funcionals, l’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda, i importants millores de la salubritat.  En aquest sentit, el projecte dóna resposta a les exigències bàsiques de salubritat garantint la protecció contra la humitat disposant d’espais per a la recollida adequada dels residus i disposant de xarxes de subministrament d’aigua i d’evacuació d’aigües residuals i pluvials. Pel que fa a l’interior dels vestidors, s’adequarà amb acabats impermeables, garantint així la seva impermeabilitat, neteja i evitant la propagació de fongs. A més es milloraran les condicions d’impermeabilitat de la coberta. També s’instal·larà una nova xarxa de sanejament que substituirà a l’existent, minimitzant el risc de toxicitat a l’ambient interior. La instal·lació d’una nova xarxa d’aigua calenta sanitària i d’aigua freda sanitària amb les prestacions adequades i amb circuit de recirculació que garanteixi el subministrament d’aigua calenta sanitària i el seu tractament evitarà el risc de legionel·la. També es millorarà la necessària ventilació i extracció d’aire, millorant la qualitat de l’aire interior.

Les obres tindran un cost de 415.991,30 euros i es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 240.000 euros. La resta es finançarà amb recursos propis de l’Ajuntament. Es preveu que el projecte estigui finalitzat el 2025 i que les obres es puguin efectuar quan tinguin una menor afectació pels clubs esportius que utilitzen les instal·lacions.

Eva Serra s’ha mostrat satisfeta de poder disposar d’aquest finançament extern per poder realitzar aquest projecte, molt necessari pels clubs i entitats que en fan ús. A més, ha anunciat que hi haurà una segona fase, més petita, que consistirà amb la instal·lació d’un elevador per fer que el pavelló sigui cent per cent accessible, i també les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a la graderia del primer pis.