La Polifònica reprèn els assajos del musical “Arrelats a Puig-reig” per estrenar-lo al maig

La Polifònica reprèn els assajos del musical “Arrelats a Puig-reig” per estrenar-lo al maig

Després de 12 mesos de silenci, la Polifònica de Puig-reig torna a tenir entre mans les partitures d’Arrelats a Puig-reig, el musical amb segell cent per cent puig-regenc que està previst que es pugui estrenar, finalment, el proper mes de maig, dins dels actes de la Festa Major del municipi. Aquest encàrrec de l’Ajuntament de Puig-reig és obra del compositor, pianista i director Sergi Cuenca. El llibret el signa el professor Quim Puig i la direcció escènica anirà a càrrec de l’actriu Maria Casellas. 

Els cantaires de la Polifònica de Puig-reig ja han tornat als assajos per treballar intensament i tenir a punt el muntatge en tres mesos, després que el projecte quedés aturat forçosament per la pandèmia de la covid-19. A hores d’ara s’està treballant per oferir dues funcions els propers 22 i 23 de maig. 

Arrelats a Puig-reig s’havia d’estrenar per la Festa Major del 2020, tal i com ha recordat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, i el març del 2020 s’havien d’iniciar els assajos intensius. Ara, un any després i amb la mirada posada en el proper mes de maig, s’han reprès els assajos del muntatge amb la presència del mateix compositor, Sergi Cuenca. “La Polifònica de Puig-reig està assajant amb totes les garanties de seguretat al pavelló municipal des d’aquest mateix febrer”, ha explicat. A més a més, durant les darreres setmanes, Maria Casellas, encarregada de l’escenografia, també ha fet els canvis necessaris per adaptar l’espectacle i els moviments a les mesures de seguretat que cal seguir en el marc de la pandèmia. 

 

UN MUNTATGE D’ADN PUIG-REGENC

Arrelats a Puig-reig és una “obra única, pròpia i d’identitat per posar de relleu el poble”, tal i com va explicar l’alcalde Josep Altarriba, durant la presentació del projecte el 2019. Es tracta d’un  muntatge de gran format amb una orquestra de setze músics en directe. Tot i que l’obra no presenta un fil conductor únic, les parts estan ambientades en èpoques diferents del poble i les peces s’inspiren en fets, tradicions o anècdotes de Puig-reig, fugint estrictament d’explicar la història del municipi. “Hem de dir que no tot és verídic al cent per cent, però sí que l’autor s’ha inspirat en l’essència de personatges puig-regencs de diverses èpoques que han fet de nosaltres el que som i han acabat construint el nostre ADN, el de la gent de Puig-reig”, ha destacat Subirats. 

Les veus aniran a càrrec de la Polifònica de Puig-reig, que a banda dels temes corals on faran el paper del poble, també faran de solistes interpretant els personatges protagonistes del muntatge. Tal i com ja va explicar Sergi Cuenca en la presentació del projecte, la partitura s’ha escrit pensant en la formació coral puig-regenca i en el seu estil. 

 

IMPLICACIÓ AMB EL PROJECTE

El regidor de Cultura ha destacat la “gran predisposició” de tots els agents implicats en aquest muntatge. “Tothom hi està posant moltes ganes i moltes hores, i més esforços afegits per la situació de pandèmia que ja ha fet ajornar l’espectacle”, ha explicat. L’Ajuntament de Puig-reig ha pressupostat 30.000 euros per tirar endavant el projecte, tot i que Subirats recorda que cap dels implicats cobrarà el que realment costa la feina que estan fent. «S’hi han implicat perquè s’ho han fet seu», ha volgut agrair-los.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar