L’Ajuntament de Puig-reig aprova la concessió del bar del centre cívic de Cal Riera i dos projectes per la millora de la xarxa del subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Puig-reig aprova la concessió del bar del centre cívic de Cal Riera i dos projectes per la millora de la xarxa del subministrament d’aigua

El consistori demanarà una subvenció per continuar amb la sectorització de la xarxa d’aigua i la digitalització de comptadors, per millorar-ne l’eficiència, així com també una ajuda per finançar actuacions i reparacions ja realitzades

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous, el ple ordinari del mes de setembre.

El plenari s’ha iniciat amb la lectura del manifest de record i en defensa de l’1 d’Octubre, en referència al referèndum per la independència de Catalunya del 2017 i als fets que s’han viscut en els darrers anys.

Ja en l’ordre del dia s’ha aprovat per unanimitat la concessió del contracte del bar del centre cívic de Cal Riera després de més de tres anys tancat. L’únic privat que s’ha presentat al concurs ha proposat algunes millores i inversions al plec de clàusules per reactivar l’espai i dinamitzar la colònia a nivell social.

Al plenari d’aquest setembre també s’han aprovat diversos projectes relacionats amb la millora de la xarxa del subministrament d’aigua municipal:

El primer ha estat l’aprovació del projecte per sol·licitar una subvenció per finançar accions realitzades en els darrers mesos en aquest àmbit com la portada de camions cisterna, la col·locació d’una bomba per augmentar el cabal d’aigua, les reparacions per reduir les pèrdues d’aigua… entre d’altres. L’alcaldessa Eva Serra espera que arribin els diners per pagar aquestes actuacions ja fetes.

El segon ha estat l’aprovació del projecte i de la sol·licitud de la subvenció per a  actuacions que s’han de realitzar encara, també relacionades amb la millora de la xarxa del subministrament d’aigua. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que  la feina que ja s’ha fet fins ara ha estat positiva pel que fa a la sectorització de la xarxa d’aigua del municipi. És per això que s’ha apostat per continuar amb aquesta sectorització i també per implementar els comptadors digitals seguint amb un objectiu de ser més eficients. L’objectiu és poder valorar i saber, cada vegada d’una manera més exacta, si s’és eficient en aquest àmbit i també, especialment, ser més ràpids en la detecció de fuites.

També s’han aprovat les renovacions dels convenis entre l’Ajuntament de Puig-reig i el Consell Comarcal del Berguedà en l’àmbit d’Igualtat, de Serveis Socials i programes de foment de l’ocupació amb l’objectiu de continuar garantint l’ajuda i donar suport a les persones que ho necessitin del municipi.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de l’acord de l’elecció dels nous representants del pubillatge de Puig-reig pel 2023. Després del recompte de les propostes realitzades per les entitats seran: Anna Llimós Garriga (pubilla) Èlia Llimós (fama), Pau Balmanya (hereu) Joan Garcia (fadrí).  L’alcaldessa Eva Serra, i també la regidora de l’oposició Elisabet Teixidor, han agraït la tasca dels que han representat el poble de Puig-reig durant el darrer any i s’han mostrat satisfets per la recuperació de la figura del fadrí.

 

Decrets d’alcaldia

En la part de control, l’alcaldessa Eva Serra ha destacat dos decrets d’alcaldia. El primer, el  que fa referència a la suspensió del projecte de l’obra del col·lector de Costa de la Garbera per la inviabilitat, tal i com estava planificat, d’aquesta obra segons els responsables tècnics. Serra ha anunciat que de moment s’està treballant amb una nova proposta per desencallar el projecte i estudiar si pot ser viable una nova opció abans de la seva redacció i aprovació. També es treballa per garantir que es pugui mantenir la subvenció que ja estava concedida per part de la Diputació de Barcelona.

I el segon, sobre una esmena pel que fa a la retribució de l’alcaldessa Eva Serra durant el ple de constitució, ja que es va aprovar una xifra errònia. La retribució serà la mateixa que l’antic alcalde, Josep Maria Altarriba, tot i que amb l’increment de dedicació del 95% al 100%. Serà de 32.500 euros bruts anuals.

 

Informacions de regidories

Educació: s’han posat en marxa, per segon curs, els camins escolars amb la participació d’una quinzena d’infants. També s’ha iniciat el curs del nou PTT de cuina i serveis de restauració amb una dotzena d’alumnes. El Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà que impulsa el Consell Comarcal també es posarà en marxa a partir de l’octubre els dimecres a la tarda, obert als infants de Puig-reig i encara amb places disponibles. Els espais d’estudi per a joves i de relació per al coneixement de la llengua catalana també s’obriran a partir de l’octubre.

Recursos humans: properament es convocarà la borsa de treball de vigilants locals, que requereix el màxim d’urgència i que la principal preocupació és que s’hi presentin candidats i superin les proves. El següent pas serà la convocatòria de les places de personal d’administració.

Licitacions: està en marxa el concurs de licitació del bar de la Llar d’Avís.

Urbanisme: Tall d’un carrer de Cal Riera pel perill d’enfonsament d’un edifici. S’ha contactat amb la propietat perquè facin una rehabilitació i hi actuïn.

Reunió per millorar la situació de la mala cobertura de telefonia mòbil del municipi i estudiar la viabilitat de les propostes.

El concurs d’obres de construcció de dues zones de passos de vianants al Camp de Futbol i de Cal Marçal per un valor de 60.000 euros ha quedat desert.

Joventut: inici de l’elaboració del pla de comunicació de joventut, entre d’altres accions per impulsar la dinamització juvenil de l’espai jove i del servei compartit amb el Consell Comarcal.

Salut: Del 16 al 22 d’octubre se celebrarà la setmana saludable del Berguedà amb activitats també a Puig-reig.

Sostenibilitat: S’han instal·lat les plaques fotovoltaiques a l’escola Alfred Mata.

Equipaments i entitats: Inventari de tots els locals de l’Ajuntament, el seu estat i materials dels que es disposen. Relació de les ambulàncies que es demanen durant l’any i prevenir la disposició de tots els serveis.

La setmana del 2 d’octubre se celebra la Setmana de la Gent Gran de Puig-reig amb activitats diverses per a tothom.

Gent gran: Puig-reig s’ha adherit al projecte Grans Encants a Puig-reig, un projecte musical i social dirigit al col·lectiu de la gent gran que impulsa el Consell Comarcal del Berguedà.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició, entre d’altres, ha demanat com van funcionar les colònies tecnològiques de Cal Pons organitzades per Cellnex. L’alcaldessa Eva Serra ha comentat que van desenvolupar-se amb normalitat i amb possibilitat que tinguin continuïtat l’any vinent.

També s’ha demanat per quin moment passa el tema del pis d’emergència social. L’alcaldessa ha explicat que manca el procés d’escripturar-lo.

Un altre dels temes ha estat conèixer l’estat del servei manteniment del camp de futbol, i la seva renovació, així com de la millora de la instal·lació de sonorització de l’equipament. També s’han interessat per saber per quin moment passa l’execució del projecte de l’ascensor del pavelló, que està en procés d’actualització.

L’oposició també ha demanat sobre la continuïtat de la subvenció per a la cursa Pugo regis.

Per acabar han fet un prec de disposar de la informació abans per poder treballar el plenari.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar