L’Ajuntament de Puig-reig pagarà les bosses compostables del porta a porta perquè continuïn sent gratuïtes pels veïns

L’Ajuntament de Puig-reig pagarà les bosses compostables del porta a porta perquè continuïn sent gratuïtes pels veïns

L’Ajuntament de Puig-reig farà front al cost de les bosses compostables per a la fracció d’orgànic del sistema de recollida porta a porta perquè continuïn sent gratuïtes pels veïns de Puig-reig. Així ho han explicat l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba i la regidora de Medi Ambient, Elisabet Teixidor.

La decisió arriba després que el Consell Comarcal del Berguedà hagi anunciat que aquestes bosses deixaran de ser finançades per l’ens i que el cost haurà d’assumir-lo el ciutadà. L’Ajuntament de Puig-reig ha apostat perquè aquestes bosses continuïn tenint cost zero pels veïns del municipi amb l’objectiu d’aconseguir mantenir les bones dades de reciclatge assolides fins a la implantació del sistema de recollida del porta a porta, l’octubre del 2018. La xifra ja supera el 80%. “Sabem que el cost d’aquestes bosses per als veïns no seria molt elevat, però pensem que des del consistori hem de facilitar al màxim perquè els puig-regencs continuïn amb l’hàbit i la dinàmica adquirida. El fet de deixar de tenir les bosses gratuïtes seria fer un pas enrere i el que volem és mirar endavant. Hem fet una bona feina fins ara i cal continuar conscienciant a la població, i una manera de fer-ho és apostant per aquesta bonificació de les bosses compostables per a la fracció orgànica”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elisabet Teixidor.

En definitiva, els veïns de Puig-reig no notaran cap diferència en la dispensació d’aquestes bosses, ja que continuaran sent gratuïtes per ells com fins ara. La novetat i el canvi, però, és que estaran finançades per l’Ajuntament de Puig-reig. A partir del proper 7 d’abril, les bosses es continuaran donant sense cap tipus de cost pel ciutadà, però el consistori ha previst un pressupost fins al mes de desembre de 5.000 euros. Aquesta partida, ha explicat Teixidor, s’ha calculat amb les dades recollides del servei de recollida porta a porta del 2020. “Tenim comptabilitzat que de mitjana, cada particular gasta un paquet de bosses compostables al mes”, ha detallat. És per això que, com fins ara, es continuarà lliurant als veïns un paquet per mes. “Se seguirà el mateix sistema de registre i els veïns podran recollir fins a dos paquets cada vegada que passin per l’oficina del porta a porta, perquè en tinguin per dos mesos aproximadament i evitar que s’hi hagin de desplaçar cada mes si no ho volen”, ha afegit. “Si veiem que hem fet curt amb el pressupost i que realment se’n necessiten més, ampliarem la partida, però creiem que serà suficient segons les dades que tenim disponibles”, ha reblat. 

El servei d’atenció del porta a porta i dispensació de bosses continuarà oferint-se els dimecres en horari altern de matí i tarda. Les properes dates d’obertura i quan ja es lliuraran les bosses pagades per l’Ajuntament seran el 7 i 21 d’abril de 4 a 7 de la tarda i el 14 i 28 d’abril de 10 a 1 del migdia.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar