Projecte Senyalització i Patrimoni

Projecte Senyalització i Patrimoni

L’objectiu d’aquesta actuació és posar en valor recursos turístics del municipi de Puig-reig, en plena Via Blava, que actualment tenen una greu mancança de de senyalització.

 

Torre de Merola (Castell de Merola):

Des de l’ajuntament de Puig-reig s’ha realitzat una intervenció de rehabilitació de la Torre de Merola per evitar el seu ensorrament. Aquesta actuació ha tingut un cost de 20.000.000 euros i ha permès consolidar i estabilitzar la Torre. Declarada BCIN, la torre esberlada acabada amb merlets té una alçada de 4,95 m i el mur té 1,20 m de gruix. La construcció és de planta rectangular, gairebé quadrada, formada per tres pisos d’alçada, els dos primers coberts amb volta i el superior amb fusta. La torre era coronada amb merlets i s’hi accedia mitjançant dues portes, probablement d’arc de mig punt adovellat. L’aparell força regular i col·locat a filades denota una obra del segle XII.

 

Església romànica de Sant Martí i el Castell de Puig-reig

Fundat en època comtal, segurament a finals del segle IX, el castell de Puig-reig vam ser l’escollit pel vescomte i trobador Guillem de Berguedà per ubicar-hi la seva residència. En el seu testament, l’any 1196 va deixar a l’ordre del Temple bona part del seu patrimoni, i convertiren Puig-reig en una de les poques comandes de la Catalunya vella. La visita a l’església romànica de Sant Martí i al castell de Puig-reig, permet copsar la importància que va arribar a tenir aquest indret durant l’edat mitjana.

 

A més a més, de la senyalització, a la Torre de Merola es preveu un arranjament d’un solar per l’aparcament dels turistes visitants. En tot cas l’actuació s’executarà d’acord a les indicacions de l’EXPEDIENT DE DECLARACIÓ BCIN

El projecte incorpora la definició dels elements que componen la millora i els plànols, pressupost i informació tècnica de materials de la millora.

Projecte de senyalització i patrimoni

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar