Puig-reig encara la recta final per actualitzar el POUM

Puig-reig encara la recta final per actualitzar el POUM

El ple de l’Ajuntament aprova el darrer redactat del planejament urbanístic abans que la Comissió d’Urbanisme li doni llum verda

Puig-reig encara la recta final per disposar de l’actualització del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El ple de l’Ajuntament de Puig-reig ha fet l’aprovació provisional del redactat en la sessió ordinària d’aquest dimarts a l’espera que a finals de novembre, la Comissió d’Urbanisme en faci l’aprovació definitiva. Si no hi ha cap imprevist, tal i com ha explicat l’alcalde de Puig-reig Josep Maria Altarriba, és el darrer tràmit per disposar definitivament d’aquest POUM actualitzat. El punt de l’ordre del dia s’ha inclòs per urgència a l’ordre del dia del plenari i s’ha aprovat amb majoria absoluta.

La redacció d’aquest nou planejament urbanístic, que substituirà l’encara vigent del 1988, va iniciar-se el 2007. Josep Maria Altarriba ha recordat que una de les prioritats amb la seva entrada al govern, el 2015, va ser agilitzar al màxim la tramitació del POUM, tot i que el procés s’ha endarrerit més del previst tenint en compte que ha calgut actualitzar tot el redactat i les necessitats tècniques a la normativa vigent de quan s’havia començat el tràmit, al 2007.

Un llarg recorregut

L’alcalde ha valorat la feina feta des del 2015, quan va accedir al càrrec, i ha recordat que l’estiu del 2016 es va traslladar a Urbanisme un primer redactat.  Les respostes, l’informe tècnic amb les al·legacions i consideracions a tenir en compte durant l’exposició pública i abans de la seva aprovació es van adaptar al nou redactat el 2019, quan el consistori va realitzar una primera aprovació provisional. Es van fer modificacions, sobretot, referents a la memòria social que en aquell moment estava desfasada tenint en compte que venia del 2007 i la situació i perspectives de creixement de més de deu anys enrere eren totalment diferents. La Comissió d’Urbanisme encara no va donar llum verd al redactat, i va demanar, llavors, nous informes d’organismes sectorials, canvis de format i compliments de necessitats que no existien quan es va iniciar el tràmit. Altarriba ha explicat que durant els darrers mesos s’ha treballat amb els Serveis Territorials d’Urbanisme de la Catalunya Central “perquè sigui un POUM definitiu en consonància amb el que ens demanaven perquè aquest novembre rebi l’aprovació de la comissió de manera definitiva.”

El POUM és l’eina que ha de guiar les actuacions que es duen a terme al municipi pel que fa a l’ús del sòl i que estructura i garanteix una radiografia de quina és la situació de les vies de comunicació, equipaments o habitatges, així com també a la previsió de creixement o no en l’àmbit industrial i poblacional. Altarriba ha assegurat que el primer redactat del nou POUM (2007/2008) “estava molt desactualitzat, perquè, per exemple, preveia un creixement desproporcionat del nombre de veïns”. El nou redactat és “més realista i equilibrat pel que fa a estructura urbanística del municipi i en quan a possibles creixements i necessitats poblacionals i industrials que hi puguin haver en les properes dècades”. En aquest sentit, ha recordat que ha estat treballat conjuntament amb els Serveis Territorials d’Urbanisme de la Catalunya Central, “que han acotat molt les possibilitats de creixement i de desenvolupament urbanístic del municipi”.

El ple de Puig-reig també ha aprovat l’admissió a tràmit de la proposta de Pla Parcial Urbanístic del Saltet per poder-la traspassar a Urbanisme perquè realitzi i reclami els informes pertinents. Aquest punt s’ha aprovat amb la condició que s’aprovi definitivament el POUM a finals de novembre.

Durant el plenari també s’ha ratificat el contracte d’obres de renovació del col·lector d’aigües residuals de la Costa de la Garbera i el calendari fiscal previst pel 2023.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, entre d’altres temes, l’oposició ha demanat si ja s’ha finalitzat l’actuació paisatgística del Bosquet de Cal Pons. L’alcalde, Josep Maria Altarriba ha detallat que encara s’estan acabant els darrers detalls i redactant els informes definitius. Una altra de les qüestions plantejades ha estat saber en quin punt es troba el recull dels camins del municipi de Puig-reig per poder-los recollir i unificar-los en una xarxa per fer-ne difusió i que se’n puguin fer ús i marcar-los en un futur. El regidor Cristian Pérez ha explicat que s’està treballant i que a hores d’ara s’ha realitzat ja la feina de tenir els camins recollits i marcats sobre plànol però que per manca de temps no s’ha realitzat encara el marcatge perquè se’n puguin fer ús i difusió.

En el mateix torn de preguntes s’ha posat de manifest la manca d’efectius de vigilants al municipi, per algunes baixes en el cos actual. El fet que el concurs de cap de vigilant local ha fet que no hi hagi efectius a la borsa de treball per cobrir les places del personal que ara es troba de baixa.

Per acabar s’ha demanat en quin estat es troba la concessió del bar de l’Ametlla de Merola. L’alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat que s’està acabant el redactat d’aquesta concessió, així com també del bar del centre cívic de Cal Riera i del bar de la Llar. També s’ha parlat del projecte de la segona fase de rehabilitació del Teatre de l’Ametlla de Merola, amb l’objectiu que es pugui licitar en els propers mesos.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar