S’aprova definitivament el Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet de Puig-reig

S’aprova definitivament el Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet de Puig-reig
El plenari dona llum verd al text refós definitiu per a la seva publicació

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous, el ple ordinari del mes de gener, el primer del nou any.

Abans de l’inici de la sessió s’ha llegit un text en record i homenatge a Isabel Garcia, treballadora dels serveis d’administració de l’Ajuntament de Puig-reig que va morir el passat desembre.

Durant el ple s’ha fet l’aprovació definitiva del Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet i entorn del cementiri després d’haver inclòs tots els informes tècnics dels serveis municipals i d’Urbanisme, així com les respostes a les al·legacions per tal que es pugui publicar. En el darrer plenari ja va aprovar-se el text però s’ha hagut de tornar a aprovar aquest gener després d’haver fet les modificacions corresponents i d’haver afegit les respostes a les al·legacions pendents. Amb aquest acord queda substituïda l’aprovació que es va fer durant el ple de desembre.

El plenari també ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà pel programa Apunta’t a l’Esport d’Aventura. Es tracta d’un projecte a tres bandes entre l’Ajuntament de Berga, l’Ajuntament de Puig-reig i l’Ajuntament de Gironella, coordinat per l’ens comarcal, pel qual s’ha sol·licitat una subvenció al catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona. El projecte pretén acostar l’esport a tots els infants i joves.

També s’han aprovat els primers passos per a futures actuacions urbanístiques per al desenvolupament de la zona del carrer de les Abelles i la Parada a partir del que contempla el POUM, aprovat recentment. L’aprovació contempla les cessions d’espais, divisions, delimitacions d’actuació i les requalificacions dels terrenys i finques a nivell urbanístic.

Informacions de regidories
 • Obres: Els passos de vianants per millorar la seguretat a la zona de Cal Marçal i del camp de futbol han finalitzat aquest mes de gener.
 • S’ha realitzat una visita al Director General de Carreteres per parlar sobre alguns temes de l’àmbit al municipi, per parlar de quins convenis estan vigents pel que fa al manteniment de vials que han d’assumir des de la Generalitat. També han parlat sobre el traspàs de la Diputació que ha d’assumir de la Generalitat de la part de la variant fins al Polígon, tal i com marca l’acord a tres bandes.
 • Restriccions: Es previsible que a principis de febrer s’entri en fase d’emergència per sequera. Des de l’Ajuntament de Puig-reig s’aplicaran les mesures que es requereixin que afectaran a la població i als serveis, segons marqui la Generalitat.
 • Equipaments. El Centre Cívic de Cal Riera ha obert portes aquest mes de gener.
 • Cobertura: Els tècnics redactaran el projecte per la instal·lació de l’antena de cobertura de telefonia mòbil. S’està a l’espera de rebre el projecte per la seva aprovació.
 • Urbanisme: Els propietaris de la colònia Marçal tenen previsió de rehabilitar diversos habitatges de la colònia a partir del finançament de les ajudes Next Generation amb l’objectiu de revitalitzar la colònia. També es preveu una actuació d’urbanització dels carrers en un futur proper. Properament es realitzaran reunions amb els veïns de la zona per poder parlar d’aquestes actuacions.
 • En junta de govern s’ha aprovat el projecte per connectar l’estació de bombeig del dipòsit de la Serra de manera definitiva.
 • Esports: La jornada de cros escolar se celebrarà el 24 de febrer.
 • Joventut: S’estan treballant les accions del pla de comunicació de joventut més destacades per poder-les aplicar d’una manera concreta en un futur proper.
 • Sostenibilitat: S’ha renovat el segell de compromís de sostenibilitat amb el Medi Ambient Biosphere que es recollirà la setmana vinent.
 • Equipaments: Reobertura de la Llar de moment amb el servei de cafeteria i bar i properament amb el servei de restaurant, un cop s’hagi equipat la cuina.
 • Festes: La regidora de Festes, Imma Comas, ha realitzat una valoració positiva de La Corrida celebrada el passat cap de setmana.
  El segon cap de setmana de febrer se celebrarà el Carnestoltes a Puig-reig.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, l’oposició ha demanat sobre el motiu del canvi de situació de la parada de La Corrida durant la celebració del diumenge.

També han demanat sobre la reobertura de La Llar, que ha iniciat aquesta setmana l’activitat de cafeteria i bar a l’espera que es realitzin les obres de la cuina i s’ofereixi el servei de restaurant.

També han demanat quina és la situació actual del servei de gestió de residus.

Un altre dels temes han estat el termini per a treure a licitació de la gestió del pavelló i de la piscina. L’alcaldessa ha anunciat que els plecs s’aprovaran el mes de febrer.

També han demanat sobre el projecte de l’ascensor. El regidor Josep Parera ha explicat que s’està esperant que es revaloritzi el pressupost inicial.

Per altra banda, també han traslladat la queixa de dues entitats pel retard en la instal·lació i la retirada de les lones del pavelló. La regidora Laura Escudé ha explicat que s’ha intentat que tingui el mínim impacte per les associacions esportives i escurçar els terminis.

S’ha  preguntat sobre la incorporació de personal nou en tasques administratives. L’alcaldessa ha explicat que s’ha fet una contractació temporal per puntes de feina. També s’incorporarà una persona de pràctiques a través del programa FPO Dual amb el conveni amb l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.

Un dels temes ha estat la gestió que s’ha fet de les festes pel que fa al control d’accessos dels menors i dels horaris de tancament de les festes. La regidora de Festes ha informat que hi havia el servei de control d’accés i també de seguretat a l’interior.

L’últim tema ha estat la posada en marxa del pis de protecció oficial.

També s’ha demanat sobre l’estat del projecte de les obres del vestíbul i els lavabos del teatre de l’Ametlla de Merola. Està previst que les obres s’iniciaran un cop finalitzada la temporada de primavera de l’equipament, i que la licitació surti en breu per poder anar a temps.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar