S’aproven els dies festius d’obertura del comerç per l’any vinent i els representants del pubillatge

S’aproven els dies festius d’obertura del comerç per l’any vinent i els representants del pubillatge

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat el ple ordinari del mes d’octubre amb el tractament de diversos temes del dia a dia del municipi.

Al plenari s’ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal de l’escola bressol per adaptar-la a la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys marcada per la Generalitat, així com també s’han aprovat els dies d’obertura autoritzada en festius pel comerç local de l’any 2023 que seran el diumenge 22 de gener, en el marc de la festa de La Corrida i el diumenge 12 de novembre, dins dels actes de la fira de Sant Martí.

També durant el ple d’aquest octubre s’han fet públics els representants del pubillatge que es nomenaran, oficialment, durant el proper novembre en el marc de la festa de Sant Martí. La pubilla serà Anna Casafont, la dama Xènia Badia i l’hereu Aleix Montañà, segons els vots de les entitats recomptats per la comissió del pubillatge. El regidor de Festes, Cristian Pérez, ha donat l’enhorabona i ha encoratjat als nous representants a dur a terme el compromís i gaudir de l’experiència que els permetrà conèixer el territori i portar el nom de Puig-reig arreu. Pérez, responent a la pregunta feta pel regidor de l’oposició Pol Vila, ha reconegut que al damunt de la taula hi ha la intenció de revisar i repensar el model d’elecció dels representants del pubillatge en un futur degut a la manca de participació pel que fa al procés d’enguany.

La sessió també ha servit per ratificar la concessió de la subvenció demanada per a l’escola municipal de música per al curs 2021-2022 dotada en 110.000 euros i s’ha aprovat la nova planificació i ordenació de personal amb un augment de pressupost per a la plaça de secretari municipal, actualment sense cobrir, per tornar a convocar el concurs i aconseguir disposar d’aquest perfil tècnic.

En l’apartat d’informacions d’alcaldia i regidories el regidor d’Esports i Joventut, Cristian Pérez, ha anunciat de la construcció d’un pump track, un circuit per a tots els públics per a bicicletes, patinets i d’altres elements sobre rodes per córrer, fer salts i la pràctica esportiva.  Per altra banda, l’alcalde Josep Maria Altarriba, ha s’ha mostrat satisfet perquè el consistori ha rebut l’aprovació de la subvenció de 430.000 per part de la Diputació de Barcelona per a l’execució de sis projectes executius per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques a equipaments municipals i continuar d’aquesta manera, apostant per actuacions per a l’estalvi i l’eficiència energètica per a un municipi més sostenible.

En el torn de precs i preguntes, el grup de Junts per Catalunya Puig-reig ha plantejat diverses qüestions a l’equip de govern: quin ha estat el motiu dels problemes amb l’enllumenat d’una part del municipi; quin és el plantejament per als usos del parc central de Puig-reig i si s’ha previst cap inauguració i del mal ús que en fan els veïns dels indicadors d’aparcament per franja horària de la zona taronja als carrers de Puig-reig. En aquest sentit, l’oposició ha demanat si hi ha un control de les sancions i quina solució es pot trobar per acabar amb aquesta problemàtica, ja que el rellotge de control horari no ha funcionat. Un dels principals problemes és la manca de personal de vigilància i de recursos, tal i com ha posat de manifest la regidora de l’oposició Araceli Esquerra i ha assentit el regidor de Governació, Josep Campos.

Pel que fa al parc central, el regidor d’Obres, Jesús Subirats ha anunciat que s’ha obert un procés participatiu amb les entitats per trobar un nom per batejar el nou espai verd, i ha explicat que ja s’ha adjudicat el concurs per a la instal·lació de l’enllumenat.

La regidora Araceli Esquerra ha demanat que s’estudiïn i es tinguin en compte futures solucions per cobrir les mancances de personal estructural que ha patit l’Ajuntament de Puig-reig durant els darrers mesos, per la no cobertura de la plaça de secretari i d’altres situacions imprevistes. L’alcalde ha volgut deixar clara la seva satisfacció per la feina que realitza el personal de la casa i que es buscaran solucions com la que ja s’ha proposat al ple d’aquest dimarts, d’incrementar la dotació per a la nova convocatòria de la plaça de secretari.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar