S’obren les inscripcions del programa “Apunta’t a l’esport d’aventura” per a joves

S’obren les inscripcions del programa “Apunta’t a l’esport d’aventura” per a joves

La tercera edició del programa “Apunta’t a l’Esport d’Aventura” amplia la seva franja d’edat i, enguany, per primera vegada, també hi podran participar els joves de tretze anys. Fins ara l’edat mínima era de 14. Aquesta és una de les novetats d’un projecte esportiu i social adreçat a noies i nois fins a divuit anys que impulsen els ajuntaments de Berga, Gironella i Puig-reig, el Consell Comarcal del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

“Apuntat a l’Esport d’Aventura” és un programa adreçat a joves que pretén donar a conèixer les principals entitats esportives municipals i comarcals, així com les diferents instal·lacions, indrets i recursos que té el territori per a la pràctica esportiva. Enguany hi col·laboren 26 entitats i centres esportius.

La proposta neix del treball cooperatiu entre les regidories d’Esport i de Joventut dels Ajuntaments de Berga, Puig-reig i Gironella a través del personal tècnic d’esports dels diferents consistoris i les Dinamitzadores Cíviques d’Emancipació juvenil del Consell Comarcal del Berguedà.

Aquest programa es realitzarà de forma simultània als tres municipis i s’oferiran 60 places, 20 per cada municipi participant. Les activitats es duran a terme al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre. L’objectiu és que a l’inici de la temporada esportiva, els joves puguin vincular-se a aquelles entitats que han col·laborat amb el projecte per practicar els esports que més els hagin agradat. Aquest estiu podran triar entre un ampli ventall d’opcions com són kayak, tirolina, segway, descens de barrancs, remuntada de riera, escalada o quads entre d’altres, així com activitats organitzades per les mateixes entitats esportives municipals i comarcals com futbol, handbol, bàsquet, voleibol, atletisme, trail running, tennis o pàdel, karate i introducció a la calistènia (treball de força amb el propi cos)  .

La finalitat d’aquesta iniciativa és que els joves puguin fer un tast de tots els esports que poden practicar als seus respectius pobles i descobrir diferents indrets naturals del Berguedà com rius, muntanyes, llacs, camins o monuments. També els permetrà conèixer els diferents agents esportius de la comunitat i que s’engresquin i es vinculin a les entitats participants per continuar practicant esport de forma regular. A més es pretén generar espais de trobada positius i fomentar l’educació en els valors de l’esport com el treball en equip o la companyonia.

Per cada municipi s’ha contractat un monitor que estarà present a totes les activitats i serà el referent dels joves i les famílies. Les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció. El període per formalitzar-les finalitza el 28 de juny a través dels telèfons 663 70 91 59 i 674 79 61 80.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar