Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
10 novembre Divendres

Fòrum10 comunicació · 20h · La Sala

10 novembre 2023, 20:00 - 10 novembre 2023, 22:30

Divendres, 10 de novembre de 2023, a les 20:00h a la Sala amb Enric Calpena i Ramon Besa

Comunicar es fer arribar un missatge a un destinatari. Una definició senzilla que té al darrera una realitat complexa i variada, perquè allò transmès pot ser una paraula dita o escrita, un so, una imatge, una ordre, una notícia, un sentiment…

Fa pocs dies era la festa major de l’Ametlla de Merola, una de les set colònies de Puig-reig, on és costum notificar que comença el dia principal de la festa (per cert, inclosa en el calendari de festes i tradicions reconegudes per la Generalitat  de Catalunya) repicant les campanes. Un repic que a ràdio Puig-reig vàrem emetre en directe, des del campanar, al costat dels qui el feien. Les campanes comuniquen des de fa molts anys; després ho va fer la ràdio i ara ho fan internet, el telèfon mòbil i totes les novetats. Però sempre és comunicació.

Quant el 1991 vàrem estrenar les Jornades de Comunicació Fòrum 10 a Puig-reig vivíem un moment d’auge, de necessitat de informació però també de progrés de les llibertats. Eren moments, encara, de poca concurrència informativa i molt controlada, que demanava canvis, i aquests han anat arribant. Durant aquest anys hem vist a venir el futur parlant de tot amb els mes prestigiosos professionals del sector i amb els líders del mercat audiovisual. Amb ells també hem observat l’evolució dels mitjans digitals, que tanta importància han tingut i tenen en l’evolució de la nostra feina.

Ara ja no ens cal tocar la campana, tot i que encara les fem sonar i ens agrada escoltar-les. Tampoc es necessari tenir un vehicle muntat per a les retransmissions en directe, ja que les podem fer amb un simple telèfon mòbil amb un programa adequat, o des de un ordinador, i possiblement amb molta mes qualitat tècnica. El programa de les Jornades d’aquest any que us vull presentar està molt relacionat amb els canvis i esdeveniments de la història recent de la comunicació.

D’entrada volem fer un reconeixement als 40 anys de Catalunya Ràdio, però això en l’obertura de les Jornades comptarem amb els companys periodistes de l’emissora Kilian Sebrià i Isaac Vilalta. En la segona jornada ens endinsarem  en l’apassionant món del Barça amb els periodistes Enric Calpena, autor dels llibres d’investigació històrica El primer capità i En guerra, i Ramon Besa, que des de fa anys és un dels millors coneixedors de la realitat blaugrana. La tercera jornada estarà dedicada al periodisme d’investigació, amb un tema tant important com el paper de l’Església i els valors del Vaticà; ho farem de la ma de Vicenç Lozano, corresponsal de TV3 a Roma i autor dels llibres Intrigues i poder del Vaticà i Vaticangate. Per a la darrera jornada comptarem amb dos comunicadors de referència com son Marta Romagosa i Toni Clapés, parella que ha viscut l’evolució dels mitjans en un frec a frec, ella en la informació pura i dura i ell en la vessant de l’entreteniment informatiu;  serà la primera vegada que públicament tracten aquests temes.

És un programa que hem elaborat amb moltes ganes i ens agradarà que en participeu i el seguiu en directe a la La Sala de la plaça Nova de Puig-reig (antiga biblioteca), o en les retransmissions de Ràdio Puig-reig, al 107,3 FM i a  www.radiopuig-reig.net .

Gracies a tots per acompanyar-nos en aquesta festa commemorativa del 42 anys de ràdio Puig-reig i 32à edició de Fòrum10, amb un record molt especial a tota la família de la ràdio que ha fet possible aquesta trajectòria, i a tots els que ens doneu recolzament en aquestes jornades .

Josep Genescà

Periodista, Director de Ràdio Puig-reig

Coordinador de Fòrum10 comunicació.

Mostra els detalls
Data: 10 10Europe/Madrid novembre 10Europe/Madrid 2023
Hora: 20:00 - 22:30
Categoria d'EsdevenimentAgenda, Ajuntament, Comunicació
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar