Mesures extraordinàries COVID-19 Puig-reig

Mesures extraordinàries COVID-19 Puig-reig

MESURES EXTRAORDINÀRIES ADREÇADES A MITIGAR L’IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA COVID-19 EN LES FAMÍLIES, COMERÇOS I EMPRESES DE PUIG-REIG.

Amb la situació ocasionada per la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Puig-reig posa en coneixement un seguit de mesures que s’estan adoptant per tal de mitigar els efectes econòmics i socials que el confinament està provocant a les famílies, als comerços, als treballadors autònoms i a les empreses.

En les properes setmanes s’especificaran els requisits i els criteris de les mesures de caire econòmic, per ajudar a minimitzar l’impacte de la situació generada per la COVID-19 entre les persones treballadores, comerciants, autònomes i empresàries del poble.

 

MESURES PEL SUPORT FAMILIAR

  1. Assegurar i reforçar la prestació de serveis socials bàsics, ampliant-ne la dotació per fer front a noves emergències socials.
  2. Ajornament de pagament de rebuts d’impostos i taxes:
    • S’ajorna el pagament de l’Impost en Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). El període de recaptació acabava el 4 de maig i ara serà el 2 de juny. Els rebuts domiciliats passen de l’1 de maig a l’1 de juny.
    • La primera quota de l’IBI que s’havia de pagar al mes de juliol allarga el termini de pagament fins al setembre i la segona quota que s’havia de girar al mes de novembre s’allarga el termini fins al desembre.
    • La primera quota d’escombraries domiciliàries que s’havia de pagar al mes de juliol allarga el termini de pagament fins al setembre i la segona quota que s’havia de girar al mes de novembre allarga el termini fins al desembre.
    • Com queden els terminis per a la resta de tributs?
      Tributs Terminis
      Rebut no domiciliat Rebut domiciliat
      Impost sobre Béns Immobles (IBI) – Urbans 4/05/2020 al 09/2020 (1a fracció)

      01/09/2020

      (2a fracció)

      01/12/2020

      Impost sobre Béns Immobles (IBI) – Rústics 4/09/2020 al 5/11/2020
      Impost sobre Béns Immobles (IBI) – Rústics construïts 4/09/2020 al 5/11/2020
      Impost vehicle de tracció mecànica 2/03/2020 al 2/06/2020

       

      1/06/2020

       

      Escombraries domiciliaries i comercials – 1a fracció 4/05/2020 al 09/2020

       

      Escombraries domiciliaries i comercials – 2a fracció 4/09/2020 al 12/2020
      Impost sobre activitats econòmiques (IAE) 18/09/2020 al 18/11/2020
      Taxa cementiri municipal 4/09/2020 al 5/11/2020
  3. Durant el tancament de l’Escola Municipal de Música i l’Escola Bressol l’Estel, i atès que no hi haurà prestació del servei, no es cobrarà l’import dels rebuts que correspongui als dies que no es prestarà el servei.
  4. Reducció del 50% del cànon de l’aigua durant els mesos d’abril i maig en el rebut de juliol, d’acord amb el que va acordar l’Agència Catalana de l’Aigua.
  5. L’Ajuntament, atesa la situació excepcional que estem vivint, no dictarà provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions del procediment executiu de tributs i altres ingressos.

 

MESURES PEL COMERÇ, EMPRESES I AUTÒNOMS[1]

  1. Aprovar una partida d’ajuts destinats a comerciants, empresaris i autònoms que puguin justificar una reducció dels seus ingressos com a conseqüència dels impactes de la crisi sanitària i de l’estat d’alarma. En les properes setmanes es concretarà la dotació de la partida i els requisits per a poder ser-ne beneficiari/a.
  2. Obertura d’una línia d’ajuts de la taxa d’escombraries dels comerços, empreses i autònoms de l’exercici 2020 pel període en que els establiments hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.
  3. Bonificació en el rebut de l’aigua pel període en que comerços, empreses i autònoms hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.
  4. Obertura d’una línia d’ajuts de la taxa ocupació via pública terrasses de l’exercici 2020 pel període en que els establiments hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.
  5. Suspensió de la taxa proporcional als paradistes del mercat ambulant que hagin vist suspesa l’activitat durant el període de l’estat d’alarma.
  6. Es garanteix la continuïtat en la contractació pública de serveis i obres previstos per a l’exercici 2020 en la mesura de les noves possibilitats pressupostàries.
  7. Superada la crisi, es portarà a terme una campanya de sensibilització amb l’objectiu de promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

 

MESURES SOCIALS

Així mateix l’Ajuntament també està treballant en les següents mesures socials de caràcter sanitari i educatiu:

 

Mesures de caràcter sanitari

  1. Desinfecció dels espais i edificis públics, així com de les vies públiques més concorregudes.

 

Mesures en l’àmbit educatiu

  1. Coordinació amb els centres educatius per saber quines mancances tenen les famílies per poder continuar els estudis des de les llars.
  2. S’està dotant a les famílies que no disposen d’aparells electrònics per tal que els infants i joves puguin continuar la seva formació escolar diària.

 

[1] Properament s’ampliarà i concretarà la informació corresponent a aquestes mesures.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar