7è VieerFest: Patrimoni singular

7è VieerFest: Patrimoni singular

La mostra es reafirma amb la seva gran missió: recuperar i donar vida al patrimoni industrial i cultural de Puig-reig

La setena edició del Vieerfest se celebrarà el proper 16 d’abril dins la Torre Nova de Cal Pons i els seus jardins. 

El Vieer Fest, la mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat s’ha convertit en un esdeveniment cada vegada més important, amb una assistència superior a les 1.000 persones en cada edició. L’any passat, després de dos anys sense poder celebrar-se, el Vieer va inundar els carrers de l’Ametlla de Merola i els va convertir en una celebració plena de vida i història. Un punt de retrobada perfecte després de mesos i mesos de tancament, on no va faltar de res.

El Vieer Fest es caracteritza per potenciar el descobriment o re-descobriment d’allò que pot ser quotidià però a vegades resulta invisible als ulls. Per això apostem per la proximitat i la posada en valor del que tenim a prop, tant a nivell històric com gastronòmic. La mostra té com a principal objectiu que el públic s’acosti a propostes cerveseres, vitivinícoles i gastronòmiques de proximitat en un ambient relaxat i un marc històric incomparable, per poder aprofundir i degustar tot el que tenen per oferir.

Les colònies poden ser vistes com a meres cicatrius del capitalisme: unes estructures arquitectòniques austeres, ubicades estratègicament en funció d’on poder obtenir més rèdit econòmic i d’on poder disposar de mà d’obra barata i obedient, i organitzades a l’estil feudal. Cada edició ens hem anat fixant en diferents aspectes que la revolució industrial de finals de segle XIX va canviar (per sempre?) l’orografia de tota una comarca: el llegat arquitectònic, la importància del riu, la vida en comunitat, la “cultura de colònia”… Aquest any posarem el focus en un punt molt important que fins ara, conscient o inconscientment, havíem oblidat: en les famílies burgeses adinerades que van crear tot el moviment. En el poder que tenien i volgudament ostentaven, i en la ridiculesa que, avui en dia, provoca revisar les seves obres i excentricitats. I ho farem al cor del seu llegat: a l’interior i als jardins de la Torre Nova de Cal Pons.

Una vegada més, la cervesa artesana serà un dels puntals de la mostra amb la participació de diferents elaboradors: Grenyut, La Pirata, Minera i Kom Beer. Per primera vegada, introduirem un element que teníem pendent des de la primera edició: el vi de proximitat, que degut a les progressives alteracions climàtiques cada vegada més anirà assumint importància i que ja està assolint unes cotes qualitatives molt notables. La proposta vinícola anirà a càrrec de Victoria Vins Gironella.

Complementarem l’oferta de begudes de la mà dels puigreigencs Terrers Degustació, que oferiran cocteleria, vermuteria i altres begudes no alcohòliques.  La gastronomia també hi serà present amb la participació de les propostes locals del restaurant Ca La Quica. La redisenyada proposta de Casa Madriles de Berga també hi serà present, amb producte d’alta qualitat i elaboracions tradicionals. 

Pel què fa a la proposta musical i cultural, el públic podrà gaudir de dos DJ’s de nivell: al migdia el gran DJ Miqui Puig, amb més de 20 anys al sector i actual conductor del programa “Pista de Fusta” d’iCat FM, ens farà moure els malucs sense parar. A la tarda, la exquisita música, DJ i productora  DJ Nicole.aiff, la reina dels grooves més ballables, farà el mateix. 

Durant el matí, entre les estances de la casa senyorial, el mag i il·lusionista Pere Rafart, ens traslladarà en un món ple de misteris i màgia.

I la música clàssica de String Quartet, ens endinsarà a les festes de l’època durant la tarda. Sergi Renom i Mònica Roca al violí, Adrià Trulls a la viola, i Bernat Molas al cello.

L’entrada a la mostra és gratuïta i els horaris d’obertura son de 11:30h a 15:00h i de 17:00h a 20:30h. 

Com cada any, animem als Puig-reigencs a acostar-se a Cal Pons caminant i a la resta de visitants a compartir cotxes per tal de que la mostra sigui sostenible i respectuosa amb l’entorn.

Podeu trobar més informació i totes les novetats al nostre Instagram i Facebook!

 

Consulta la programació

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar