Acte de recuperació de la Memòria Històrica

Acte de recuperació de la Memòria Històrica

L’Ajuntament de Puig-reig farà el primer acte de recuperació de la Memòria Històrica aquest divendres dia 19 a les 17.30 h la Plaça de la Creu.

A través del Memorial Democràtic, es col·locaran les Stolpersteine, que son unes llambordes daurades que porten inscrites els noms dels Puig-regencs que van estar al camp d’ extermini de Mauthausen. Cal destacar que comptarem amb la presencia de 4 fills dels deportats, que formen part de la memòria viva d’aquest fet traumàtic.

Aquestes llambordes es col·loquen a terra com a tribut a les persones deportades i també amb la finalitat que la ciutadania, en veure-les, recordi l’horror viscut durant el règim feixista. Són una lliçó permanent d’aprenentatge que ens recorda que mai més volem ser víctimes del feixisme.

Després d’aquest acte hi haurà una successió de quatre xerrades (en diferents dies) a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig. La primera serà el dissabte 27 d’abril a les 11.30 h amb la Dory Sontheimer, que presentarà el seu conegut llibre Les set caixes.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar