Com acollir refugiats?

Com acollir refugiats?

Si vols oferir habitatge o allotjament per a acollir persones refugiades davant del conflicte d’Ucraïna, la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició dels ajuntaments i de la ciutadania diversos contactes.

Els veïns i veïnes que puguin i vulguin oferir acollida a les persones que fugen de la guerra poden posar-se en contacte amb:

Per altra banda, també demanem que si hi ha puig-reigencs que fan el procés d’acollida ho comuniqui al consistori per poder donar el suport necessari al correu ajuntament@puig-reig.cat 

Ciutadans ucraïnesos que necessiten allotjament temporal

A més a més, la Generalitat posa a la seva disposició un servei d’albergs de la xarxa Xanascat (a Coma-ruga, Vic, l’Espluga de Francolí i Barcelona) que ofereix de manera temporal allotjament i manutenció, així com assistència mèdica i psicològica, a tots els ciutadans ucraïnesos que siguin a Catalunya i que no poden tornar al seu país. 

L’ocupació dels albergs està coordinada pel Consolat d’Ucraïna a Barcelona, que elabora diàriament una llista de persones per ser allotjades als albergs. 

Contacte Consolat d’Ucraïna: gc_esb@mfa.gov.ua

Ciutadans ucraïnesos que volen sol·licitar l’asil 

El Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ofereix, a través del Servei d’Atenció a Persones Migrades i Refugiades, assessorament jurídic, serveis de traducció i assistència psicològica per tramitar la sol·licitud d’asil a l’Estat espanyol. 

Adreça electrònica: comiteacollida.igualtat@gencat.cat

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar