L’Ametlla de Merola acull una sessió de treball per implantar un model de cures integrals

L’Ametlla de Merola acull una sessió de treball  per implantar un model de cures integrals

“Viure i Conviure a l’Ametlla” de Merola. Aquest el nom d’un projecte pilot per implementar un model de cures integrals a aquesta colònia tèxtil. El divendres, 25 de març, es farà una sessió de treball per presentar els resultats de la feina feta fins ara, recollir propostes i continuar avançant. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Associació Queda’t, l’Ajuntament de Puig-reig i el Consell Comarcal del Berguedà. L’objectiu és que amb aquesta prova pilot es generi un model d’atenció i intervenció a altres zones, nuclis i colònies del Berguedà.

Aquest model de cures busca facilitar que les persones puguin continuar vivint al màxim de temps a casa seva. Per aconseguir-ho és necessari promoure la proximitat dels serveis, continuar promovent xarxes de veïnatge i enfortir el benestar de les persones a partir de la salut comunitària. No només fa referència a les persones grans sinó que també s’adreça a jovent, dones, nous veïns i veïnes, mainada i persones amb diversitats funcionals.

Per tal de conèixer la realitat de l’Ametlla de Merola, fins ara s’ha dut a terme una diagnosi contextualitzant la realitat de la colònia en el marc municipal i comarcal. També s’ha dut a terme una quarantena d’enquestes ciutadanes i fins a 12 entrevistes amb ametllans i ametllanes, tècniques dels serveis socials i càrrecs polítics.

Amb aquesta anàlisi de les necessitats, de recursos, de capacitats i les potencialitats del territori, s’ha fet una primera part del projecte. En la sessió de treball del dia 25 es compartirà i validarà la feina feta fins ara. A més, també s’exposaran les noves fases del projecte, les accions que es duran a terme per fer que la colònia sigui un lloc on les persones puguin viure i conviure durant tot el cicle de vida.

La sessió participativa tindrà lloc el dia 25 de març a les 18 h al Local de l’Aspirantat (plaça de l’Església) de l’Ametlla de Merola.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar