El Consell reobre les oficines d’atenció al públic del Porta a porta

El Consell reobre les oficines d’atenció al públic del Porta a porta

A partir del dilluns 18 de maig, amb restriccions, es tornen a repartir bosses als 12 municipis Porta a porta del Berguedà. Des del 16 de març, aquestes oficines han estat tancades, la mateixa data que es van tancar les deixalleries. Les deixalleries fixes i mòbil i la recollida de voluminosos ja han reprès la seva activitat. Ara és el torn de les oficines d’atenció al públic del Porta a porta.

Aquesta reobertura de les oficines es farà amb un horari intensiu durant dues setmanes i, a partir de l’1 de juny, es retornarà als horaris habituals. Els horaris intensius se seguiran del dilluns 18 al divendres 29 de maig, matí i tarda i amb alguns canvis d’ubicacions respecte a les habituals, segons el cas. Es descentralitzen alguns punts per minimitzar desplaçaments i facilitar l’accés als mateixos. Un dels objectius principals és reduir les cues el mínim possible i l’aglomeració de persones tot i ser conscients que fa 2 mesos que les oficines són tancades. Són punts d’atenció només per a la ciutadania; per als comerços i serveis s’establirà un mètode específic de repartiment, que serà degudament comunicat.

Les mesures de seguretat seran molt exigents i, en aquest sentit, el Consell garanteix a totes les treballadores uns Equips de Protecció Individual formats per mascareta, guants, gel desinfectant, draps de neteja i mampara de separació de metacrilat. Per a les persones usuàries, serà obligatori l’ús de mascareta i desinfectar-se les mans abans de l’atenció directa. Hi haurà gel hidroalcohòlic  disponible a cada punt. Les distàncies de seguretat també s’hauran de seguir de manera estricta.

Per evitar aglomeracions i cues, es fa una crida perquè no es vagi a les oficines si no és estrictament necessari. Més endavant, els punts seguiran oberts. Es poden recollir bosses d’altres persones (familiars o veïns) però cal portar noms, cognoms, adreça i telèfon. Si és el cas, una estona abans del tancament del punt els responsables informaran les persones que hi hagi a la cua quina serà l’última de ser atesa i evitar així que es continuï formant una cua més llarga.

En el cas d’Olvan, l’ajuntament ha optat perquè la ciutadania vagi a les oficines només amb cita prèvia. Per tant, qualsevol persona que vulgui anar als punts d’Olvan i Cal Rosal, durant la segona quinzena de maig, ha de trucar al telèfon de l’ajuntament. En els altres casos no hi ha cita prèvia.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar