El Banc de Sang programa una campanya de donació de sang el 31 de març a Puig-reig

El Banc de Sang programa una campanya de donació de sang el 31 de març a Puig-reig
  • La campanya “Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang” vol aconseguir mantenir les reserves estables durant les festes
  • La campanya a Puig-reig es farà el diumenge 31 de març de 10 a 14 hores a La Sala 

Sota el lema “Abans de Setmana Santa, fes viatjar la teva sang”, el Banc de Sang i Teixits fem crida a tothom qui pugui a donar abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones vénen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

Es calcula que a la vora de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya, i just per Setmana Santa, és quan les reserves de sang baixen. És per això que la crida a donar comença aquesta setmana abans de festes.

La campanya anima als donants habituals, joves que ho poden fer per primera vegada i a la resta de ciutadania a continuar amb la freqüència de donació a La Sala de Puig-reig el diumenge 31 de març de 10 a 14  hores.

 

Consulta i dubtes de salut i viatges abans de marxar

Per als ciutadans que vulguin marxar de viatge per Setmana Santa, poden consultar els dubtes que tinguin sobre la donació en aquests dos enllaços de salut i viatges del Banc de Sang.

Per poder donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys

– Pesar 50 quilos o més

– En cas de ser dona, no estar embarassada

Cal recordar que cada dia calen 1.000 donacions diàries a Catalunya per fer front a les necessitats dels pacients i que els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com les anèmies.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar