Resum del ple ordinari de març

Resum del ple ordinari de març

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous 21 de març, una nova sessió del ple ordinari.

El plenari ha aprovat per unanimitat l’adhesió a l’Associació de Municipis Catalans per la recollida selectiva porta a porta, per poder tenir més facilitats i avantatges en la compra de material, bosses, bujols i d’altres recursos d’aquest àmbit i poder-ho fer d’una manera centralitzada i més beneficiosa. Oposició i govern han posat al damunt de la taula la problemàtica de les actituds incíviques en el sistema de recollida de residus, com per exemple, de veïns que no treuen les fraccions a dins del bujol, alguns que fan abandonaments a la via pública o d’altres que deixen les bosses en papereres. A la vegada, s’han plantejat solucions a tenir en compte per poder acabar amb aquestes situacions en un futur proper.

També s’ha aprovat per unanimitat la modificació de la quantia d’indemnització per desplaçament dels treballadors municipals que, segons la llei, el preu passa a ser de 0,26 euros el quilòmetre.

El ple ha aprovat la modificació de la dedicació i retribució de la regidora Imma Comas del 75% al 95% per ajustar, tal i com ha explicat l’alcaldessa Eva Serra, les hores que dedica la regidora al consistori des de principis del mandat a les retribucions. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i amb l’abstenció de l’oposició, ja que no veuen que s’hagi de fer aquest increment.

Un dels punts també s’ha portat a aprovació és la composició de la comissió especial de comptes que estarà integrada per Eva Serra, Antoni Clement i Pol Vila per part d’Avancem Junts; i per Rosa Garcia i Jéssica Caballero com a titulars i Elisabet Teixidor com a suplent del grup d’Amb Tu Fem Puig-reig.

El darrer dels temes ha estat l’aprovació de la licitació de la gestió i l’explotació del pavelló d’esports i la piscina municipal de Puig-reig. S’ha aprovat per majoria amb l’objectiu que les bases es publiquin amb el màxim de celeritat per poder disposar del servei. L’oposició ha agraït que s’hagin treballat conjuntament els plecs de la licitació.

 

Informacions de regidories

Cultura:

En les informacions de regidories s’ha explicat sobre les activitats previstes pels dies de Setmana Santa com són les cantades de caramelles de tots els grups, escoles i formacions que habitualment surten per aquestes dates.

El proper 6 d’abril se celebrarà la Festa de la Novel·la Històrica amb catorze autors del gènere i activitats relacionades.

El 7 d’abril la Polifònica de Puig-reig oferirà un concert al Pavelló i el 21 d’abril, tindrà lloc el Puig-reig Canta de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig.

Urbanisme:

S’ha signat l’escriptura per la tramitació del projecte de reparcel·lació voluntària d’una parcel·la del Polígon del Saltet.

Ja s’ha reobert la variant de Puig-reig després de realitzar les obres de connexió amb el dipòsit de la Serra. Faltarà només enquitranar.

S’han realitzat les obres de l’escullera al camp de futbol, a l’espera de realitzar la darrera fase.

Les obres d’arranjament dels camins de la campanya antiincendis ja s’han adjudicat.

A la cuina de la llar d’Avis s’hi ha realitzat una nova instal·lació elèctrica i del gas ja que estava en mal estat. Actualment només hi manca la realització de l’acabat de resines a les parets.

Esports:

Aquest cap de setmana del 23 i 24 de març se celebra la Pugo Regis Trail 2024.

Activitats:

Sopar solidari de Mans Unides el 5 d’abril

Caminada popular de Puig-reig 14 d’abril i Caminada de les fonts de Cal Prat el 7 d’abril

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició ha tornat a demanar sobre el funcionament, encara, d’una empresa de neteja de vehicles tot i que els decrets de sequera ho prohibeixen. L’Ajuntament està realitzant un informe tècnic per resoldre les al·legacions que ha presentat l’empresa que assegura que compleix amb els requisits.

També han demanat en quin estat es troba la licitació del bar de l’Ametlla de Merola. L’alcaldessa ha explicat que abans de fer la licitació cal tenir clar com estan les instal·lacions. També ha afegit que la prioritat era licitar els serveis que estaven tancats (Cal Riera i La Llar).

Han demanat quines seran les obres de millora que es faran al pavelló. La regidora Laura Escudé ha explicat que es preveu la reparació dels mecanismes de les sortides d’emergència, la reparació de les goteres del passadís d’entrada i part central cap als vestidors i la reparació de les baranes que ho necessiten. Restaran pendents, ha afegit, les obres de reparació més importants pel que fa a la coberta del pavelló gran.

També han preguntat si ja s’ha sol·licitat un nou pressupost de l’ascensor del pavelló. Actualment s’està treballant el nou projecte per tornar-lo a licitar.

Un altre dels temes que s’han demanat ha estat el per què la puntuació del Segell Infoparticipa ha baixat fins al 52% aquest any. El regidor Josep Parera ha explicat que s’ha anat més tard del previst per problemes d’estructura i que, a més, hi ha ítems que es consideren que sí que estan resolts però que no s’han tingut en compte a l’hora de puntuar i que les comunicacions no han arribat a temps per fer les modificacions. La regidora Rosa Garcia creu que la feina feta des de l’anterior legislatura no s’ha continuat i que s’hauria d’haver estat més proactiu i s’ha ofert per poder ajudar al govern si ho necessiten. Per altra banda, ha recordat que hi havia un conveni amb el Consell Comarcal del Berguedà per la millora del portal de transparència del consistori.

L’oposició també ha demanat si s’està desenvolupant el pla d’igualtat municipal.

Un altre dels temes que s’ha demanat és si encara hi ha el material a una de les aules Educa’t (ordinadors, serres, martells…) i si es fan servir.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar