El Festival Berguedà Folk recupera les dues nits de ball i música

El Festival Berguedà Folk recupera les dues nits de ball i música

El pavelló de Puig-reig acull el certamen el 16 i 17 de setembre amb grups de referència i amb la mirada posada en el 2023 per poder recuperar l’escenari de Cal Pons

El Festival Berguedà Folk recupera les dues nits de ball i música. Després de dues edicions marcades per la crisi, un dels certamens de referència del país de música i dansa folk fa un pas més per tornar a la normalitat i programa dues nits musicals.

El pavelló de Puig-reig serà l’escenari durant els propers 16 i 17 de setembre dels concerts de la catorzena edició del Berguedà Folk que organitza l’Associació Cultural Rubricatus (ACuR) i l’Ajuntament de Puig-reig. Els impulsors del certamen tenen la mirada posada en l’edició del 2023, que serà la quinzena, per poder recuperar l’escenari de Cal Pons, on tradicionalment s’havia desenvolupat el festival i recuperar-ne el seu format original. Tot dependrà, però, del finançament que es pugui rebre de les administracions públiques, tal i com ha explicat Ferran Vila, un dels seus responsables.

De moment, per a l’edició d’enguany s’han plantejat dues jornades totalment diferenciades i més reduïdes que abans de la pandèmia tenint en compte la incertesa que hi havia fa uns mesos per poder programar un festival sense restriccions i no haver pogut fer les contractacions a temps. Divendres 16 de setembre,  el pavelló a partir de les 10 de la nit, acollirà una jam session, on intèrprets i balladors podran gaudir d’una vetllada de música i dansa. L’entrada serà lliure. La segona jornada, dissabte 17 de setembre, tindrà una primera part diürna amb un vermut folk a la plaça Mestre Badia a les 12 del migdia amb la V9 Band. I a partir de les 7 de la tarda, la festa tornarà al pavelló amb una vetllada de música amb grups de referència. La primera formació en trepitjar l’escenari serà la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO). L’entrada tindrà un cost de 15 euros.  I la festa clourà amb tres grups més a partir de les 10 de la nit i fins ben entrada la matinada: Aoédées, 21 boutons i Flowk. En aquest cas, el preu de l’entrada serà de 20 euros. A més a més, hi ha l’opció de comprar un abonament per a assistir a tots els concerts del dissabte.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, s’ha mostrat satisfet perquè el certamen recuperi de mica en mica l’essència d’abans de la pandèmia i confia que el 2023 el festival pugui tornar al seu format original a Cal Pons. L’Ajuntament de Puig-reig fa una aposta pel Berguedà Folk amb una aportació econòmica i la cessió dels espais municipals per al seu desenvolupament.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar