Excaven una tina i un celler a la zona de la Torre de Merola per conèixer-ne l’estructura i el funcionament

Excaven una tina i un celler a la zona de la Torre de Merola per conèixer-ne l’estructura i el funcionament

La campanya arqueològica ha servit per obtenir més informació prèvia a la redacció del Pla Director de Merola que n’establirà les accions futures

La zona de la Torre de Merola ha estat l’escenari d’una nova campanya d’excavacions impulsada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Puig-reig. Un equip de 7 persones ha treballat durant el mes de setembre en aquest espai patrimonial del municipi, en aquest cas, realitzant les tasques d’excavació parcial d’una tina i d’excavació del celler que es troba a la part posterior d’aquesta tina.

Segons ha explicat l’arqueòleg Eudald Serra, que ha dirigit la campanya, els resultats obtinguts dels treballs han permès veure com eren els elements i com estaven estructurades aquestes tines i cellers, i a la vegada, realitzar un treball de camp i de memòria oral per saber com funcionaven i quin ús en feien les famílies, la quantitat de ceps que conreaven i d’altres informacions.

Serra ha destacat que tot i que ja es coneixia la Torre de Merola i part dels seus entorns, restava treballar en la part de les tines per obtenir més informació necessària a l’hora de redactar el Pla Director de Merola que ha d’establir les accions futures en aquest espai patrimonial del municipi de Puig-reig.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar