Exposició permanent Àngel Badia Camps

Exposició permanent Àngel Badia Camps

El proper dissabte la Biblioteca de Puig-reig Guillem de Berguedà inaugurarà l’Exposició permanent de l’artista Àngel Badia Camps, nascut a la Colònia Pons el 13 de desembre de 1929. Ara fa un any l’Àngel Badia va transmetre la voluntat de cedir a Puig-reig part de la seva obra. L’artista va oferir al municipi l’oportunitat de crear una exposició artística que contaria amb 41 dibuixos, dos quadres d’inspiració marina i un nu femení. Les obres van ser escollides per ell mateix i pel seu fill Jordi i es van organitzar per etapes i per tècniques. L’explicació detallada de cada obra va ser feta durant el transcurs d’aquest any pel mateix artista i es va acordar en plenari que la cessió d’aquestes obres tindria una vigència de 25 anys.

La carrera professional de Badia Camps es va iniciar amb petits encàrrecs de dibuixos d’historietes i va evolucionar ràpidament en el camp de la il·lustració degut a les seves aptituds en l’ús del color i la composició, acabant finalment en una dedicació completa a la pintura artística. La seva obra es caracteritza per un domini del dibuix,

especialment de la figura humana, aconseguit per les seves etapes com a il·lustrador i per una gran sensibilitat en la pinzellada i el color. Va exposar a molts llocs d’entre els que destaca la Sala Parés de Barcelona on va mostrar la seva obra regularment des dels anys 90.

Al 1979 va obtenir la medalla d’or de l’editorial Bastei Verlag per la seva tasca com il·lustrador i el 1981 la medalla de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

El còmic i l’evolució cap a l’editorial

Camps s’inicia en el món del còmic, amb personatges com “Capa Negra” i “Flecha Roja” i més tard amb els clàssics de l’editorial Bruguera i col·laboracions a la revista anglesa romàntica “Valentine”.

Anys més tard deixa el còmic per dedicar-se plenament a la il·lustració per editorials com Molino, Bruguera, AFHA i agències com Seleccions Il·lustrades, Bardon Art etc.

Les temàtiques més habituals de les seves il·lustracions són la novel·la romàntica, les novel·les de l’oest americà, els llibres juvenils i els clàssics universals.

Per tal de dotar de realisme les il·lustracions Badia Camps utilitzava la fotografia, disfressant-se ell mateix amb els seus amics i família en diferents accions i contextos, com per exemple en poblats americans com el que existia a Esplugues de Llobregat, on es filmaven moltes pel·lícules. Ell mateix revelava les fotografies a casa seva.

De tots els treballs que va realitzar durant aquests anys, il·lustrant i fent portades de tot tipus de llibres, en destaca la feina que va fer per l’editorial Molino il·lustrant la col·lecció “Clásicos Juveniles” on va poder treballar en diferents temàtiques i ambientacions i on va gaudir d’una certa llibertat en quant a composició i tècnica. En alguns d’aquests treballs comença a experimentar en la tècnica de l’oli, tant sobre cartró com sobre tela, tècnica que li permetia un grau de detall i realisme superior.

 

Pintura

Badia Camps va realitzar la seva primera exposició com a pintor el 1974 i des de llavors s’ha anat centrant en la seva tasca com a pintor artístic. El seu estil és figuratiu, amb preferència pel nu i la figura humana i ocasionalment natures mortes i paisatges. Empra tant la tècnica de l’oli com altres afins al dibuix. Des de 1987 exposa regularment a la Sala Parés de Barcelona i ha realitzat nombroses exposicions tant a Espanya com en altres països.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar