Intercanvi entre l’institut de Puig-reig i Gammertingen (Alemanya)

Intercanvi entre l’institut de Puig-reig i Gammertingen (Alemanya)

L’Ajuntament de Puig-reig ha rebut, aquesta setmana, un grup de joves i professors de Gammertingen (Alemanya) en el marc del programa d’intercanvi entre l’institut de Puig-reig i el centre d’aquesta localitat alemanya.

Els alumnes alemanys seran a Puig-reig fins demà, dissabte. Durant aquesta setmana han desenvolupat un programa de col·laboració amb els estudiants de Batxillerat sobre la identitat rural, les tradicions i la diversitat cultural fent ús d’eines ofimàtiques. A partir d’aquest treball es crearà un producte final basat en una guia turística i/o calendari bi-nacional comparatiu entre Gammertingen i Puig-reig. De fet, aquest projecte de curta durada, pot créixer exponencialment si es treballa durant molt més temps en propers intercanvis.

Fa més de 15 anys que l’institut de Puig-reig té un programa d’intercanvi lingüístic amb la població de Gammertingen, ubicada al districte de Sigmaringen, a l’estat federat de Baden-Württemberg, amb un cens d’uns 7.000 habitants.

L’institut de Gammertingen té una acreditació Erasmus fins el 2027, el que assegura que es mantindrà aquesta aliança estratègica per implementar projectes d’àmbit europeu. Enguany, 8 dels estudiants de Puig-reig participaran de forma activa en un intercanvi amb famílies a Gammertingen.

Al llarg de tot aquest temps, cada any, han vingut un nombre reduït d’alumnes al municipi i han estat acollits per famílies d’aquí durant la seva estada. Han dut a terme multitud de projectes amb els estudiants del centre, ells practicant el castellà, i els nostres alumnes millorant les seves habilitats lingüístiques en alemany i anglès. Més enllà del component socialitzador i els beneficis d’interactuar amb cultures d’altres espais del nostre marc europeu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar