La Festa dels Templers de Puig-reig recupera la programació d’abans de la pandèmia

La Festa dels Templers de Puig-reig recupera la programació d’abans de la pandèmia

L’esdeveniment creix amb l’ampliació de la ruta teatralitzada i amb més activitats a l’entorn del castell els 2 i 3 de juliol

Després d’anul·lar la festa el 2020 a causa de la pandèmia i de repensar-ne el model l’any 2021 degut a les restriccions, Puig-reig recupera la festa dels templers amb l’objectiu de tornar al programa d’activitats habitual i incorporar-hi novetats per fer més gran la celebració en la seva tretzena edició.

La Festa dels Templers torna amb les propostes d’abans de la pandèmia i dona més protagonisme a la ruta teatralitzada Mysterium, que ja es va estrenar l’any passat en un format reduït.  L’Ajuntament de Puig-reig i l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, juntament amb diverses entitats col·laboradores,  impulsen aquesta celebració al voltant del Castell de Puig-reig els propers 2 i 3 de juliol amb la finalitat de promoure el passat templer del municipi i el seu patrimoni històric i de convertir aquest esdeveniment en un referent i en una festa que el poble i les entitats es facin seva.

Tal com han explicat el regidor de Cultura, Jesús Subirats i el president de l’Associació Cultural Templers de Puig-reig, Dídac Flores, l’edició d’enguany busca tornar a l’essència de la festa amb la implicació del teixit associatiu i particulars que participen en els diversos espectacles que s’han previst i assegurar que tots els públics trobin el seu espai. Visites guiades al Castell i a l’església, lluites de templers, campament medieval, balls medievals, zona de restauració, recreacions històriques, jocs infantils, música, concerts i espectacles ompliran els entorns del Castell durant la tarda i nit de dissabte i diumenge al matí en dos escenaris diferenciats.

Un dels plats forts serà la ruta teatralitzada Mysterium que l’any passat va néixer com un primer tast amb la voluntat de convertir aquesta proposta en un dels actes destacats de la celebració. Aquest recorregut dramatitzat comptarà amb més escenes que en la seva estrena i amb la participació de més persones i més entitats del municipi. La coordinació i direcció d’aquest muntatge va a càrrec de Jordi Pesarrodona, que ha explicat que s’ha estat treballant en la iniciativa des de fa uns mesos, destacant-ne la bona predisposició de veïns i associacions de Puig-reig i les novetats que hi haurà pels que ja van ser-hi l’any passat.

Una altra de les apostes de l’edició de la festa d’enguany és l’espectacle final que tindrà lloc dissabte a les 12 de la nit amb foc, llum i so sota el títol “Muralles invisibles – domus templi. La Casa del temple a Puig-reig”. Segons Pesarrodona,  que no ha volgut avançar-ne els detalls, “serà més espectacular que mai”.

També s’han contemplat activitats divulgatives, com la conferència inicial “Castells templers de Catalunya” a càrrec del periodista i escriptor Jesús Ávila o  la interpretació templera de les pintures murals de Puig-reig a càrrec de Xavi Carpi i Fernando Ezquerra a l’església romànica. I és que cal recordar que una de les voluntats del consistori i de l’associació templera és mantenir el llegat templer que va marcar una època d’esplendor durant l’edat mitjana al municipi.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 2 de juliol

12:00 Visita guiada a l’Església romànica i al Castell amb parada al Campament medieval.

12:30 Lluites de Templers.

17:00 Visita guiada a l’Església romànica i al Castell amb parada al Campament medieval.

17:30 Lluites de Templers.

17:30 Inauguració de la Taverna Medieval.

17:45 Conferència “Castells Templers de Catalunya” a càrrec del  periodista i escriptor Jesús Ávila ( a l’Església romànica).

19:00 Visita guiada a l’Església romànica i al Castell amb parada al  Campament medieval.

20:00 Assalt al castell.

21:00 Sopar a la Taverna.

21:30 Concert de música medieval a càrrec de l’orquestra de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig.

21:30 Inauguració de la ruta MYSTERIUM. Visites teatralitzades del món màgic, misteriós i desconegut a l’entorn del Castell.

22:30 Balls medievals amb “Els Joglars de la Terra”.

24:00 Espectacle de foc, llum i so “MURALLES INVISIBLES”- DOMUS TEMPLI, la casa del Temple a Puig-reig”. Sortides per grups cada 10 minuts des de l’Església románica. Preu Adults 3 € / de 10 a 16 anys 1€ / Menors de 10 anys gratuït

A continuació seguirà la música amb el grup “Els Joglars de la Terra”

 

Durant la tarda, de 18:00 a 21:30 h.

Àrea de jocs tradicionals i medievals

Àrea de tir amb arc

Àrea de campament medieval

Taller infantil de fang

Activitat familiar Game of Shields

Àrea de representacions, danses i entremesos

Grups de recreació, Pelegrins, auca del cec, zíngares, remeieres, farses i romanços medievals, Lex Peccatum……

 

Diumenge 3 de juliol

10:00 Esmorzar a la Taverna.

11:00 a Àrea de jocs tradicionals i medievals.

13:00 Àrea de tir amb arc.

12:00 Interpretació templera de les pintures murals de Puig-reig a càrrec de Xavi Carpi i Fernando Ezquerra a l’església romànica.

12:00 Visita guiada a l’església romànica i al Castell amb parada al Campament medieval.

12:30 Lluites de Templers.

12:45 Vermut de cloenda.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar