L’Ajuntament aprova el nou traçat del col·lector de Costa Garbera

L’Ajuntament aprova el nou traçat del col·lector de Costa Garbera

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat aquest dijous el ple ordinari del mes d’octubre de 2023 amb l’aprovació de la realització de la memòria del nou traçat del col·lector d’aigua de Costa Garbera com a punt més destacat.

El regidor de Millora Urbana Toni Clement ha informat que el consistori s’ha reunit amb el director general de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que aquests han autoritzat el nou traçat del col·lector, després de descartar els anteriors projectes tal i com ja es va donar a conèixer al darrer ple de setembre. Amb aquest nou traçat s’evitarien problemes de manteniment en un futur. La memòria aprovada pel ple es presentarà aquest mes de novembre i l’Ajuntament de Puig-reig tindrà tot l’any 2024 per executar les obres.

L’alcaldessa Eva Serra ha afirmat que aquesta serà una obra rellevant pel medi ambient i que s’ha prioritzat des de l’equip de govern per posar solució a un problema que el municipi arrossega des de fa molts anys.

El ple també ha aprovat per unanimitat la renovació del conveni amb el Consell Comarcal per a la gestió de la deixalleria de Puig-reig. Eva Serra ha exposat que el consistori prefereix renovar el contracte anualment, en lloc de fer-ho per quatre anys. El motiu d’aquesta renovació anual és per fer noves propostes i millores, com per exemple afegir a la llista de la recollida els pneumàtics, que ara mateix no s’hi inclouen. L’alcaldessa ha afirmat que l’objectiu prioritari és facilitar la feina a la ciutadania perquè visiti la deixalleria i es redueixin els abocaments incontrolats.

El tercer punt aprovat per unanimitat han estat els calendaris de dies festius de Puig-reig i l’Ametlla de Merola per a l’any 2024.

Puig-reig:

-Dilluns de Festa Major de Puig-reig: 20 maig
-Dilluns de Sant Martí: 11 novembre

Ametlla Merola:
-Dilluns de Festa Major de Puig-reig: 20 maig
-Dilluns de Festa Major de l’Ametlla de Merola: 23 de setembre

El darrer punt ha estat l’aprovació dels dies d’obertura dels comerços en dies festius. La Generalitat permet que cada ajuntament modifiqui dos dies d’obertura i després de les converses amb l’UBIC de Puig-reig s’han escollit els diumenges 21 de gener (La Corrida) i 10 novembre (St. Martí).

Informació Alcaldia i Regidories

-Recursos Humans: la mancança d’efectius al cos de vigilants locals s’ha vist agreujada per una baixa temporal. S’ha convocat la borsa de treball de vigilants locals, que es publicarà properament i d’aquesta manera s’engegarà el procés de selecció per cobrir les vacants.

-Urbanisme: l’alcaldessa Eva Serra ha informat d’una reunió amb una empresa per col·locar una antena al centre del poble i així millorar la cobertura del municipi. L’empresa està realitzant un estudi tècnic per estudiar la viabilitat de col·locar-la.

-Serveis de millora urbana: el regidor Toni Clement ha informat sobre l’estat de l’obra del pas de vianants del camp de futbol i de Cal Marçal, adjudicada a l’empresa Grup Mas. També ha informat de l’aprovació del projecte d’urbanització i reparcel·lació del polígon industrial del Saltet, del contracte amb el Centre Cívic de Cal Riera per obrir-lo com més aviat millor i de l’encàrrec topogràfic per iniciar el projecte d’urbanització i reparcel·lació de la zona de la Parada.

-Esports: La regidora Laura Escudé ha informat de l’aprovació del pressupost per a instal·lar uns altaveus al camp de futbol municipal de Puig-reig. En les properes setmanes es començarà la seva instal·lació a través d’una subvenció de la Diputació per a equipaments esportius. A més, ha informat també de la renovació de les xarxes de l’Escola Alfred Mata i de la pista de l’Estació.

-Joventut: Escudé ha informat de la consolidació de les propostes de dinamització juvenil de la mà del Consell Comarcal, amb activitats de dansa urbana o un taller de fotografia que es duran a terme en els mesos vinents.

-Noves Tecnologies: Josep Parera ha anunciat al ple que l’Ajuntament de Puig-reig ha posat en contacte l’Associació de Veïns de l’Ametlla de Merola amb empresa de telecomunicacions Tecnocolor per portar-hi la fibra òptica.

-Cultura: El regidor Pol Vila ha valorat de forma molt positiva les jornades culturals del mes d’octubre a Puig-reig, els Amics de les Colònies Industrials i les Jornades Europees Patrimoni, on el poble de Puig-reig ha tingut molt protagonisme.

-Promoció econòmica: Vila ha anunciat que durant el mes de novembre es farà el Fòrum 10 a Puig-reig, i ha convidat a assistir-hi a la ciutadania cada divendres de novembre a les 20.00h a La Sala. Per últim, ha exposat que la Fira de Sant Martí està preparada. El consistori ha treballat per fer-la possible i el programa es publicarà aviat.

-Gestió Econòmica: El regidor Pol Vila ha afirmat que s’està treballant en les ordenances fiscals, que es presentaran pròximament en un ple extraordinari.

-Licitació: La regidora Imma Comas ha informat que la licitació del bar de la Llar d’Avis ha quedat deserta, però que a última hora s’ha presentat una oferta que segurament arribarà a bon port.

-Festes: Comas també ha convidat a la ciutadania a assistir aquest diumenge a la Fira del Llibre de Puig-reig.

-Governació: L’alcaldessa Eva Serra ha informat que Puig-reig continua apostant per fomentar l’ús del cotxe elèctric i ha anunciat que el vehicle elèctric que gestionen el consistori i l’ADR Cat Central amplia els seus horaris i estarà disponible 24 hores al dia. A més, el cotxe estarà a disposició de la ciutadania durant la Fira de Sant Martí de Puig-reig per tots aquells que el vulguin provar.

Precs i preguntes

El ple de l’Ajuntament de Puig-reig del mes d’octubre de 2023 ha finalitzat amb el torn de precs i preguntes de l’oposició. Entre altres, s’ha preguntat per el futur ús de la Torre Nova de Puig-reig, per l’ordenança de les terrasses, per la comunitat energètica de Cal Vidal o per la participació del grup de joves a la Fira de Sant Martí.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar