L’Ajuntament de Puig-reig aprova les ordenances fiscals pel 2024

L’Ajuntament de Puig-reig aprova les ordenances fiscals pel 2024

El govern proposa un increment equilibrat de les principals taxes, un punt per sota de l’augment de l’IPC. La taxa de residus puja un 5% i la del serveis d’aigües municipals 3 euros. També s’han plantejat noves bonificacions en alguns impostos

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat les ordenances fiscals pel 2024 en un ple extraordinari aquest dijous.

El govern ha proposat un increment del 2,5% de la majoria de les taxes dels serveis municipals, el que suposa un punt menys de l’augment de l’IPC amb l’objectiu de no carregar la totalitat de la pujada a la ciutadania, tal i com ha explicat el regidor de Gestió Econòmica Pol Vila.

Per altra banda, s’ha plantejat un increment del 5% de la taxa de gestió de residus, per ajustar al màxim el cost del servei i fer que sigui menys deficitari. La taxa del servei municipal d’aigua s’ha apujat 3 euros respecte el cost actual del rebut amb l’objectiu de continuar fent front a les inversions de millora del subministrament.

Pel que fa als impostos, s’ha mantingut el coeficient de l’IBI però amb la incorporació de nous recàrrecs pels propietaris de pisos desocupats, amb un escalat proporcional en funció dels anys que faci que estiguin desocupats. També es manté l’IAE amb l’afegit de dues bonificacions destinades a beneficiar als locals que no hagin pogut tenir activitat: per obres i reformes o per obres a les vies públiques. Es bonificarà segons el període que hagin aturat l’activitat.

A més, en l’Impost Sobre Construccions també s’ha afegit una bonificació d’un 50% si es tracta d’una entitat sense ànims de lucre i una bonificació del 95% si una obra incorpora elements per afavorir el medi ambient

Per altra banda, el govern ha proposat un augment de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica també corresponent al 2,5%, un punt inferior a l’IPC.

La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, que ha posat en dubte que amb aquestes modificacions es puguin cobrir els costos dels serveis i els dèficits i es pugui mantenir el funcionament del consistori. També han mostrat malestar pel poc temps que han tingut per treballar la proposta de l’equip de govern.

El primer punt de l’ordre del dia del plenari extraordinari va ser l’aprovació d’un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit de 68.000 euros per fer front a les factures pendents corresponents a les obres de la cuina de la piscina, realitzades a principis d’aquest 2023. El regidor Antoni Clement ha explicat que l’antic equip de govern no va executar un procediment de contractació correcte i ara s’ha hagut de reconèixer el cost de les factures d’una manera excepcional, perquè les empreses puguin cobrar.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar