L’Ajuntament aprova el pressupost 2023 amb la voluntat d’executar els projectes amb subvencions ja concedides

L’Ajuntament aprova el pressupost 2023 amb la voluntat d’executar els projectes amb subvencions ja concedides
El nou govern preveu modificacions de crèdit en els propers mesos per incloure noves inversions i ja treballa per aprovar el pressupost 2024 abans d’acabar l’any

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous, el primer ple ordinari del nou mandat.

Un dels principals punts ha estat l’aprovació del pressupost del 2023. El regidor d’Hisenda, Pol Vila, ha explicat que s’ha portat al plenari un pressupost amb la voluntat i responsabilitat d’incloure i poder realitzar les inversions del capítol 6, principalment pel que fa a projectes que s’han d’executar el 2023 i que estan subjectes a subvencions ja concedides. Vila ha explicat que la resta de capítols s’han adaptat a les necessitats amb petites modificacions ja conegudes que calia encabir al pressupost i ha aclarit que la resta de canvis de partides o modificacions de crèdit es faran en els propers mesos.

El pressupost total és de 4.683.588,06, amb un capítol d’inversions reals de 438.380,86 euros. Els principals projectes que disposen de subvencions i que cal executar aquest exercici són la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola Alfred Mata, la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Polígon de Cal Vidal i l’obra de millora de la carretera de Puig-reig a Viver.

El projecte de la renovació del vestíbul i els lavabos del teatre de l’Ametlla de Merola està previst que s’aprovi properament per no perdre la subvenció ja concedida.

Vila ha destacat que no és el pressupost que voldria el nou equip de govern, sinó que ha estat imposat pel calendari amb l’objectiu d’encabir-hi les inversions necessàries pel municipi. A més, ha avançat que també s’està treballant en la liquidació de l’exercici del 2022 i en la preparació del pressupost pel 2024.

L’oposició ha valorat la urgència i importància d’aprovar el pressupost perquè els projectes previstos puguin tirar endavant i per justificar les subvencions ja concedides. Per altra banda, la regidora Elisabet Teixidor ha demanat quina era la previsió d’execució del projecte del col·lector de Costa de la Garbera. L’alcaldessa, Eva Serra, ha explicat que el segon projecte que s’havia presentat continuava sent inviable i s’ha posat al damunt de la taula una nova modificació del projecte, que suposa un increment del pressupost. Paral·lelament, per poder garantir el finançament extraordinari per tirar-lo endavant, s’ha demanat a la Diputació de Barcelona una moratòria de la subvenció ja aprovada.

L’oposició ha demanat també per l’execució d’alguns projectes ja aprovats com l’elevador del pavelló municipal i la compra d’un habitatge d’emergència social. L’alcaldessa ha explicat que estan previstos i s’hi està treballant.

El pressupost s’ha aprovat per majoria absoluta.

 

Altres temes

Durant el plenari s’ha aprovat la revisió anual del  padró municipal d’habitants que és de 4.399 persones.

També s’ha aprovat la segona fase del projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la zona sud de Puig-reig, al cementiri; així com la compatibilitat de la secretària municipal amb la seva situació laboral.

El darrer dels punts ha estat l’aprovació del projecte de les plaques fotovoltaiques del pavelló municipal.

 

Informacions d’alcaldia

Durant l’apartat d’informacions d’alcaldia, l’alcaldessa i els regidors han exposat els problemes de la fuita d’aigua que ha fet minvar les reserves d’aigua potable del dipòsit de la Serra i els treballs que s’han realitzat per solucionar-la així com també l’actuació perimetral per prevenció d’incendis a l’Ametlla de Merola que ha provocat les queixes d’alguns veïns. Sobre aquest tema, l’alcaldessa Eva Serra ha lamentat els danys a nivell emocional però ha assegurat que després de demanar tota la informació als tècnics i a la Diputació de Barcelona, que ha redactat el projecte, la tala no ha estat indiscriminada i s’ha efectuat segons el pla.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, l’oposició ha alertat al govern perquè estigui al cas de les subvencions ja concedides i acceptades per tirar endavant els projectes en el que queda d’any i han demanat sobre els terminis en el procés de licitació del bar del teatre de l’Ametlla de Merola, del centre cívic de Cal Riera i de La Llar.

Ha demanat també poder disposar de la informació dels plens amb més antelació per poder treballar els temes. Serra ha explicat que la principal voluntat és poder-ho fer amb previsió i amb més temps i ha lamentat els retards.

El grup de l’oposició també ha demanat disposar d’un despatx al consistori per poder treballar, amb un ordinador i un lector de certificats digitals.

També s’han posat al damunt de la taula altres temes com el fet que se solapin dues activitats culturals en un mateix dia i hora demanant que es faci una planificació més acurada de l’agenda i la proposta que s’ofereixin espais de refugi climàtic i/o la gratuïtat de la piscina quan hi ha onades de calor, com ha estat el cas d’aquesta setmana.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar