Corals de Cuba, Nova York i Bèlgica protagonitzen els concerts de setembre del Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre

Corals de Cuba, Nova York i Bèlgica protagonitzen els concerts de setembre del Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre

Les actuacions a Puig-reig tindran lloc del 8 al 10 de setembre amb la participació, també, de formacions del territori

Després del primer concert del cor UST Singers de Filipines el passat juliol, el Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre continua amb la seva 43a edició amb els concerts del setembre. El certamen recupera gairebé en la seva totalitat les dates habituals, la primera setmana de setembre, per oferir concerts de cors d’arreu del món. Després de Filipines, ara corals de Cuba, Nova York i Bèlgica seran les protagonistes de les actuacions que tindran lloc, a Puig-reig, els 8, 9 i 10 de setembre. Paral·lelament, Castellbell i el Vilar també acollirà concerts els mateixos dies.

El consolidat festival retorna a la seva essència, tant pel que fa a les dates – durant uns anys s’havia celebrat al juliol íntegrament – i també pel que fa a la programació. Enguany, amb la presència de fins a quatre cors de nivell internacional. La pandèmia i el seu llarg procés de recuperació, havien dificultat en les darreres edicions a portar formacions a actuar. La Polifònica de Puig-reig i la Capella Música Burés de Castellbell i el Vilar fan mans i mànigues perquè les millors corals continuïn trepitjant la Catalunya Central després de més de quatre dècades.

A Puig-reig, el divendres 8 de setembre (21.30 h) serà el torn de la Capella Sur de Nova York i del Coro de Cámara Vocal Leo de Cuba. El dissabte 9 de setembre (21.30 h) els Clari Cantores de Bèlgica seran la formació convidada. La segona part anirà a càrrec de la Polifònica de Puig-reig La cloenda del Festival, serà diumenge 10 de setembre (19 h). A banda de les tres corals internacionals, també hi actuaran la Coral Sant Esteve de Balsareny, que enguany celebra el 60è aniversari, i la coral amfitriona. Tots els concerts seran al Pavelló de Puig-reig.

A més, el dia 10 de setembre al matí, els integrants de les formacions podran participar d’una jornada de cultura popular amb la imatgeria festiva del municipi i també amb una recepció al consistori per part de les autoritats.

L’Ajuntament de Puig-reig dona tot el suport necessari en l’organització del festival. El regidor de Cultura, Pol Vila, assegura que “és un dels principals esdeveniments que posa Puig-reig al mapa a escala internacional”. A més, ha recordat que “en els més de quaranta anys ha servit perquè corals d’arreu coneguin el municipi, i també per teixir vincles amb la Polifònica de Puig-reig que ha portat el nom del poble arreu del món.” “Gràcies a la Polifònica de Puig-reig i a la seva trajectòria, Puig-reig i el Berguedà pot gaudir de cors d’alt nivell com els que participen al festival”, ha afegit.

Les entrades ja estan a la venda de manera anticipada al preu de 10 euros a Casa Marcelino (C/ Llobregat, 12)  i també es poden comprar abonaments pels tres concerts al preu de 20 euros. Per encàrrecs i consultes 93 838 00 05 o 693 047 041.

A taquilla també es vendran entrades a 12 euros.

PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar