L’Ajuntament de Puig-reig modifica el Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet

L’Ajuntament de Puig-reig modifica el Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet
Durant el ple ordinari de novembre també s’ha donat llum verd al conveni de la Pugoregis i una modificació del reglament del Consell Escolar d’Adolescents per obrir-lo als joves de primer i segon d’ESO

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous, el ple ordinari del mes de novembre.

El plenari ha aprovat el conveni per a la celebració de la Pugoregis 2023, un dels esdeveniments esportius més destacats de Puig-reig. El conveni aprovat suposa l’aportació de la subvenció rebuda per part de la Diputació de Barcelona a l’entitat organitzadora. La voluntat de l’equip de govern és continuar apostant per la realització de la prova en els propers anys amb el suport també del consistori.

Durant la sessió s’ha aprovat també el calendari fiscal 2024 que no ha mostrat cap canvi respecte els anys anteriors.

També s’ha aprovat la modificació del reglament del Consell Escolar d’Adolescents per obrir la participació en aquest col·lectiu de tots els joves de secundària, no només de tercer i quart d’ESO sinó ampliant també als alumnes de primer i segon d’ESO per garantir la possible continuïtat dels joves que han format part del consell d’infants i aconseguir la participació més plural pel que fa a les edats.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació definitiva del Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet i els entorns del cementiri, el darrer tràmit perquè sigui efectiu, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme Antoni Clement. L’oposició ha destacat la importància del pla però s’ha abstingut a la votació. La regidora de l’oposició, Elisabet Teixidor, ha explicat que no han pogut llegir les respostes a les al·legacions degut a que la informació s’ha rebut tard.

 

Informacions de regidories

L’alcaldessa Eva Serra ha recordat que Puig-reig és un dels 202 municipis de Catalunya que ha entrat en la fase de preemergència per sequera aquesta setmana. Ha demanat a la població que faci un ús racional de l’aigua i que compleixi amb les mesures decretades per l’ACA. S’ha fet una circular als grans consumidors i s’ha recordat que continua la prohibició de regar jardins i omplir piscines.

Habitatge: Amb la voluntat d’ampliar l’oferta d’habitatge per lloguers joves amb la rehabilitació d’alguns edificis a Cal Pons.

Enllumenat: L’averia de l’enllumenat del carrer Llobregat s’ha solucionat després d’unes setmanes.

Cobertura: Cal Sastre de la Costa és l’espai escollit per l’empresa que ha realitzat l’estudi per la instal·lació d’una nova antena de telefonia mòbil per solucionar les problemàtiques de cobertura.

Concessions: Les obres del centre cívic de Cal Riera que està fent l’adjudicatari estan a punt de finalitzar i s’ha trobat una persona per gestionar el bar de la Llar, de la qual s’aprovarà la gestió properament al ple.

Actuacions instal·lacions esportives: S’ha realitzat la renovació de les xarxes de les porteries del pavelló gran, properament s’instal·laran les cortines que protegeixen la zona tancada del camp de futbol.

Joventut: Es continuen amb activitats dirigides als joves i amb la redacció del pla de comunicació juvenil.

Pubillatge: Pol Vila ha felicitat de nou a la pubilla de Puig-reig 2022 que ha estat escollida Pubilla de les Comarques Barcelonines, Anna Casafont.

Polígons: Som Comunitats ha presentat als empresaris del polígon industrial la Sala de Puig-reig la proposta per desenvolupar una prova pilot per millorar la sostenibilitat de la zona industrial.

Nadal: S’ha presentat la proposta d’activitats nadalenques 2023/2024.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició, entre d’altres, ha demanat en què es destinaran o s’han destinat els 115.000 euros rebuts d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per a l’exercici 2023. L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que encara no s’han decidit tenint en compte que s’ha de tancar l’exercici, però que segurament s’utilitzarà per donar suport a la despesa corrent del dia a dia, capítol 1 i capítol 2.

També han demanat sobre si s’han realitzat accions durant la Setmana de Prevenció de Residus, o si hi ha alguna acció de treball al respecte. L’alcaldessa Eva Serra, ha explicat que des del Consell Comarcal del Berguedà s’han fet propostes de cara a la reducció de residus que s’intentaran implementar de cara el 2024.

També han demanat una valoració de la Fira de Sant Martí 2023. Per a Pol Vila la fira està sota revisió per fer un anàlisi i identificar les millores i quines possibilitats té per donar-li la volta.

Han preguntat sobre la cobertura de la plaça de vigilant i de la borsa de treball. L’alcaldessa ha explicat que s’han presentat 20 candidats i que l’objectiu és iniciar el procés de selecció el més ràpid possible.

També han preguntat sobre el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a Cal Vidal que està supeditada a una subvenció. Eva Serra ha explicat que és un tema que està al damunt de la taula i que s’espera que es pugui realitzar l’obra durant el 2024.

Els darrers temes han estat el pis d’emergència social, la instal·lació de l’equip de sonorització del camp de futbol, les  queixes dels veïns per la manca d’informació de l’inici de les obres de millora del pas de vianants del camp de futbol, la instal·lació de l’antena per millorar la cobertura de telefonia mòbil, i sobre la instal·lació de la fibra òptica a l’Ametlla de Merola.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar