Els Pastorets de l’Ametlla de Merola tornen amb la renovació d’actors en una quinzena de papers

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola tornen amb la renovació d’actors en una quinzena de papers
L’Associació Cultural Esplai escalfa motors per una nova temporada del muntatge que mobilitza més de 150 persones

Un cop recuperat l’espectacle l’any passat – després de la pandèmia – amb les entrades exhaurides a totes les funcions, els Pastorets de l’Ametlla de Merola escalfen els motors d’una nova temporada que arriba amb novetats a dalt de l’escenari: una quinzena de personatges presentaran canvis i estaran encarnats per nous actors.

L’Associació Cultural Esplai de l’Ametlla de Merola i l’equip del muntatge ja fa setmanes que treballa per les funcions d’enguany de La flor del Nadal que s’han programat pels 26 i 30 de desembre a les 6 de la tarda i pels diumenges 7 i 14 de gener a les 5 de la tarda.

Els responsables de l’espectacle han destacat que després de la recuperació postpandèmia de tot l’engranatge que suposa la mobilització de més de 150 persones que formen els Pastorets, enguany s’ha apostat per fer una renovació important de papers. Tal i com han explicat, es tracta d’una quinzena d’actors i actrius que s’estrenaran en algun personatge.

Es tracta d’una renovació motivada, en alguns casos, pels mateixos actors, que volien canviar de paper o simplement deixar de fer-lo; i a la vegada, per donar l’oportunitat a més persones de participar-hi. “Hi ha hagut moltes casuístiques, però per fer front a tots aquest canvis i relleus vam organitzar una prova per seleccionar nous actors”, han detallat. S’hi van presentar una vintena de persones de la mateixa entitat i d’altres d’externes, de les quals s’han escollit els nous actors i actrius.

Per altra banda, els espectadors també podran veure canvis en les peces de vestuari, amb l’objectiu de continuar introduint millores que facin més atractiu l’espectacle.

Funció a teló obert

La funció del proper 30 de desembre tindrà una particularitat especial: es farà amb el teló obert. L’objectiu és que els espectadors puguin veure com funciona, per dins, un muntatge tan complex com són els Pastorets de l’Ametlla de Merola i vegin els canvis d’escenografia, de decorats i els moviments interns d’actors i personal tècnic per fer possible el que s’acaba veient quan el teló s’obre. “És una manera de posar en valor la importància totes les persones que fan possible el muntatge, més enllà dels que surten a escena”, han assegurat. Tot i que una funció amb teló obert ja s’havia fet (la darrera el 2017), és la primera del nou equip de direcció que va agafar el relleu, l’any passat, a Moisèx Boixadera. Els actuals directors són Pol Escudé, Mònnica Garcia, Guillem Obradors, Carles Picado, Albert Saanz i Anna Martínez.

L’espectacle, Creu de Sant Jordi 2007, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Coordinadora de Pastorets i l’Ajuntament de Puig-reig.

La venda d’entrades avança a bon ritme i es poden comprar al preu de 15 euros a través del web https://ametllademerola.koobin.cat/. Per a més informació, l’entitat posa a disposició el telèfon 686 278 836.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar