Puig-reig renova el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents

Puig-reig renova el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents

Els organismes municipals estan formats per infants i joves de Puig-reig que treballen per representar aquest col·lectiu

Puig-reig ha renovat aquest dijous el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents amb la presentació i acceptació del càrrec dels nous consellers i conselleres que treballaran pels interessos dels infants i joves de Puig-reig durant els propers mesos.

Primer s’ha format el Consell d’Infants, que inicia el seu cinquè curs consecutiu i està format per joves de cinquè i sisè de primària de les dues escoles de Puig-reig. Eva Serra i els joves que es mantenen al consell han agraït la tasca dels consellers sortints i han donat la benvinguda als nous escollits. L’Aina, la Júlia, el Pere Hug i la Núria se sumen al Guillem, l’Agnès, la Laia i l’Arnau. Eva Serra s’ha dirigit també als nous infants representants: “us han escollit perquè consideren que sou els millors portaveus per fer sentir les propostes de tothom. És una tasca important i està a les vostres mans participar i canalitzar totes les inquietuds i opinions del col·lectiu. Entre tots construirem un Puig-reig molt millor”.

Elisabet Teixidor, regidora de l’oposició, ha agraït la feina dels infants que ja han deixat el consell i ha encoratjat als nous representants a treballar pel municipi. Serra i Teixidor han destacat la tasca feta des del consell des de las seva creació el 2019, amb projectes importants pel poble com la posada en marxa dels camins escolars.

Els nous representants s’han mostrat amb ganes de treballar pels interessos dels infants del municipi.

 

Consell d’Adolescents

A continuació, s’ha constituït el Consell d’Adolescents que enceta el seu tercer curs. Per primera vegada, aquest consell està format també per alumnes de primer i segon d’ESO, que se sumen als joves de tercer i quart d’ESO. S’ha optat per modificar el reglament i ampliar també la participació de joves del primer cicle de secundària amb l’objectiu de garantir una continuïtat dels joves que s’han implicat ja anteriorment al Consell d’Infants.

La regidora de Joventut, Laura Escudé,  ha assegurat que “és un orgull veure com els joves volen implicar-se directament volent canviar tot el que pel vostre col·lectiu és important. Aposteu per assumir el compromís i el repte de transformar Puig-reig amb el poble que els joves necessiteu”. També ha agraït la tasca dels joves que n’han format part i ha encoratjat als nous representants a continuar treballant.

El regidor de l’oposició Salvi Balmaña ha valorat positivament la representació dels joves en aquest consell i el seu compromís per aportar idees pel municipi. La regidora Elisabet Teixidor ha recordat que fa quatre anys es va apostar per la creació d’aquest espai de representació per tenir una veu directa dels joves, primer amb els infants i posteriorment també amb els adolescents. Ha assegurat que la proposta va ser un encert després de veure la feina i la implicació de tots els que n’han format part fins el moment. Teixidor ha encoratjat a les joves a continuar treballant, tenint en compte que bona part han participat també del consell d’infants.

Les joves han assegurat que tenen ganes de participar i aportar el seu granet de sorra per donar veu a les propostes i idees de tot el col·lectiu.

L’alcaldessa Eva Serra ha lamentat que a vegades els projectes tenen un recorregut molt llarg “des de que es gesten fins que es fan realitat poden tenir molts entrebancs”, però ha animat als joves a “ser perseverants” amb les seves idees. Ha finalitzat assegurant que l’espai del consell d’adolescents ha de servir per “escoltar als joves i respectar les seves opinions i idees per construir el poble que volem”.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar