L’Ajuntament de Puig-reig nomena els banderers de La Corrida 2024  

L’Ajuntament de Puig-reig nomena els banderers de La Corrida 2024  

Durant el ple de desembre s’han ratificat els representants de la festa. També s’ha aprovat la contractació del nou projecte executiu del col·lector de Costa de la Garbera i l’adjudicació de la concessió del bar de la Llar

L’Ajuntament de Puig-reig ha celebrat, aquest dijous, el ple ordinari del mes de desembre.

El plenari ha nomenat els banderers i bandereres de La Corrida 2024 aprovats per la comissió de la festa després de les votacions. Enguany han estat nomenats Blau Parcerisa Calderé (banderera dels rucs), Lluís Rovira Cunill (banderer de les mules) i Joan Abayà Faura (banderer dels cavalls). El regidor de Cultura, Pol Vila i l’alcaldessa Eva Serra, han felicitat a les persones que seran les representants de la festa i han agraït la tasca de tothom que fa possible la celebració. El punt ha finalitzat amb una fotografia de grup de la corporació, els banderers i membres de la junta.

Durant la sessió també s’ha fet l’aprovació per unanimitat de la contractació del projecte executiu del col·lector de Costa de la Garbera, després que es considerés inviable el projecte original i se suspenguessin les obres. Tal i com ha explicat el regidor d’Urbanisme Toni Clement, per mantenir la subvenció rebuda per la Diputació de Barcelona per la realització de l’obra, es va presentar una nova memòria del projecte i ara s’ha portat a aprovació el nou projecte executiu de manera urgent perquè es pugui finalitzar l’obra a finals del 2024. Aquest projecte s’haurà d’entregar en el termini màxim de dos mesos un cop adjudicat per agilitzar al màxim el procés.

El plenari ha acceptat petites modificacions al Pla Parcial Urbanístic del Polígon del Saltet que es va aprovar al darrer plenari del mes de novembre. El regidor Toni Clement ha donat compte dels canvis que s’han realitzat en l’estimació d’algunes al·legacions.

També s’ha aprovat el tancament i la liquidació del pressupost.

El ple també ha aprovat l’adjudicació de la concessió administrativa del servei de bar i restaurant de la Llar d’Avis de Puig-reig.  La licitació inicial va quedar deserta i es va acordar per decret iniciar un nou procés de licitació mitjançant un procés de negociació per aconseguir desencallar aquesta licitació i que es reprengui l’activitat del servei. El valor d’adjudicació és de 32.000 euros (sense IVA) i el termini és de 4 anys amb una possible pròrroga de dos anys. Paral·lelament ja s’estan realitzant les obres d’adequació a les instal·lacions perquè es pugui posar en marxa amb el mínim de temps possible.

El darrer punt ha estat la ratificació d’una modificació de crèdit.

 

Informacions de regidories

Obres: Els passos de vianants per millorar la seguretat a la zona de Cal Marçal i del camp de futbol estan en procés de finalitzar-se i han d’estar enllestits a 31 de desembre.

L’alcaldessa Eva Serra ha explicat que davant la inviabilitat d’iniciar les obres d’instal·lació de les plaques fotovoltaiques a Cal Vidal durant el 2023 es podran fer el 2024 conjuntament amb la segona fase. La licitació es farà a principis d’any i la Diputació de Barcelona s’ha compromès a mantenir la subvenció prevista.

Per altra banda, s’ha finalitzat les obres de millora de la carretera de Viver i Serrateix.

Les obres del Centre Cívic de Cal Riera ja s’han finalitzat amb l’objectiu que pugui obrir portes en breu.

Personal: S’incorporarà una persona de suport a principis d’any per tal que pugui reforçar les diferents àrees d’administració i s’hi afegirà també una persona en pràctiques. Paral·lelament s’ha redactat el plec de condicions per convocar noves places d’administració. També s’ha treballat per posar data, al gener, de les proves per cobrir les places de vigilants locals.

Joventut: S’han iniciat dos tallers per a joves, un de moviment i dansa que continuarà a principis d’any i un sobre fotografia, que tindrà continuïtat.

Aquest mes s’ha rebut l’estudi del pla de comunicació juvenil per treballar les propostes que es puguin posar a la pràctica amb accions concretes.

El 30 de desembre tindrà lloc la festa de Cap d’Any per a joves, sense alcohol, destinada als joves menors de 16 anys.

Esports: Durant el desembre tindrà lloc el 3×3 de bàsquet

Sostenibilitat: S’ha renovat el segell de compromís de sostenibilitat amb el Medi Ambient Biosphere.

Comunicació: El projecte de portar la fibra òptica a l’Ametlla de Merola continua endavant i es realitzarà una campanya personalitzada pels veïns perquè puguin tenir tota la informació.

Cultura: Pol Vila ha destacat les activitats culturals previstes pels propers dies com el Cine Xic que tindrà lloc a la biblioteca.

També ha parlat de la tasca de preparació de La Corrida 2024 i de la feina dels membres de la comissió durant els darrers mesos.

Gestió econòmica: es treballa amb l’estat de comptes del 2022 per passar per ple el mes de gener i també es presentarà el pressupost en un ple extraordinari el mes de febrer, amb l’objectiu que en els propers anys s’avancin els terminis i es posin en data els processos de gestió econòmica. Pol Vila ha avançat que es preveu externalitzar algunes d’aquestes tasques per posar-se al dia pel que fa a terminis.

Festes: La regidora Imma Comas ha fet el repàs de les festes de Nadal que estan programades pels propers dies.

 

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes l’oposició ha lamentat el retard a l’hora de rebre la informació dels plens per poder-la treballar amb temps.

Els regidors de l’oposició han demanat com s’han calculat els costos que tenen les festes que es fan a Puig-reig que s’han fet constar a les cartes que s’han enviat a les entitats. L’alcaldessa Eva Serra ha detallat que el càlcul s’ha realitzat a partir de les hores de brigada i tècnics que es destinen a les celebracions i que s’ha fet amb la voluntat de fer notar a les entitats que siguin conscients que, a banda de l’aportació econòmica que reben les associacions, també hi ha un sobreesforç de personal i d’hores i s’ha volgut posar en valor aquest afegit que s’hi destina. Ha explicat que en alguns casos quan la brigada té tasques relacionades amb el muntatge de festes descuida d’altres obligacions i no es pot arribar a tot el que es necessita pel que fa a manteniment i actuacions. L’alcaldessa ha agraït la tasca de les entitats i ha destacat la feina que fan de manera desinteressada i ha assegurat que es continuarà estant al costat de les associacions i la voluntat és ampliar l’aportació econòmica.

També han demanat quina és la previsió de les obres del vestíbul del teatre de l’Ametlla de Merola. El regidor Pol Vila ha explicat que es preveuen per la primavera del 2024, després de la temporada teatral.

Han demanat de poder accedir al pla de comunicació de joventut i han demanat sobre l’organització sobre la festa de Cap d’Any de Puig-reig.

Per acabar, l’oposició ha exposat un resum anual dels projectes que consideren que resten pendents d’aquest 2023: la licitació del bar de l’Ametlla de Merola, nou contracte de neteja d’edificis i equipaments públics, licitació del manteniment del camp de futbol, o l’execució de l’ascensor del pavelló, entre d’altres.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar