L’Ajuntament de Puig-reig aprova la convocatòria de subvencions per a les entitats

L’Ajuntament de Puig-reig aprova la convocatòria de subvencions per a les entitats

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat durant el plenari ordinari del mes de maig les bases de la convocatòria de les subvencions per concurrència competitiva per a les entitats del municipi. Es tracta de les ajudes que es concedeixen cada any a les associacions que ho demanen amb l’objectiu de donar suport a la seva activitat.

En el mateix plenari s’han aprovat també els preus del servei de la piscina municipal per a la temporada 2023. L’oposició ha considerat que l’augment, que correspon a l’increment del 3% de l’IPC, és excessiu i ha demanat que es puguin congelar les taxes enlloc d’augmentar-les, així com també que la bonificació de la franja de més de 60 anys pugui ser major a la plantejada.

L’alcalde Josep Maria Altarriba ha defensat que els costos de manteniment de la piscina han augmentat més del que suposa l’increment de l’IPC i que no es carrega la totalitat d’aquesta despesa de més dels costos als usuaris. A més, ha recordat que s’estan realitzant obres a l’espai del bar i la cuina de les instal·lacions, que també suposen una inversió de millora. Pel que fa a les bonificacions per a la franja de més de 60 anys, l’alcalde Josep Maria Altarriba ha destacat que ja hi ha ajudes i mesures per facilitar-ne l’accés de la població amb menys recursos segons els criteris de renda.

Informacions de les regidories

En el torn d’informacions s’ha donat a conèixer les jornades de neteja que tindran lloc al municipi de Puig-reig en el marc de la Setmana de Prevenció de Residus que enguany tindran lloc a les colònies amb la implicació de les entitats i associacions d’aquestes. Les activitats també tindran lloc a les escoles del municipi.

També tindrà lloc l’acte de recuperació de la memòria històrica amb els alumnes de l’institut de Puig-reig i que diumenge se celebrarà una nova edició teatralitzada de la ruta dels templers i obrers, el diumenge 7 de maig.

El regidor de Festes, Cristian Pérez, ha anunciat la celebració de la festa major a finals de maig, i que una de les novetats serà el trasllat dels concerts del divendres del pavelló a l’Envelat 2.0. Ha animat als veïns i veïnes a participar-hi.

Precs i preguntes

En el torn de prec de preguntes l’oposició ha demanat quin va ser el cost total del butlletí i de quina partida pressupostària depèn. L’alcalde ha respost que el cost ha estat de 2.200 euros i que forma part de la partida de comunicació.

També han demanat sobre la intervenció dels camins prevista per part de Diputació de Barcelona per aquest 2023.

S’ha fet la petició també de quina és la previsió dels treballs per a l’execució del projecte del col·lector de Costa Garbera.

Una altra de les preguntes ha estat saber si la informació sobre el decret de sequera es pot trobar al web municipal perquè els veïns i veïnes sàpiguen els usos i les restriccions d’aigua. L’alcalde ha respost que sí i ha recordat les mesures que s’han pres com a ajuntament per a la disminució i la racionalització de l’aigua que depèn dels usos públics. Es faran més recordatoris d’aquests usos per conscienciar a la ciutadania.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar