L’Ajuntament també treballa per assolir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible

L’Ajuntament també treballa per assolir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Ajuntament de Puig-reig, com a institució de servei a la ciutadania, ja fa anys que es treballa per aportar el petit gra de sorra a aquest desenvolupament mundial sostenible, amb les accions que marquen el dia a dia del consistori per a la millora del municipi i l’atenció als seus veïns. Per donar-hi una visibilitat global, però, a partir d’aquesta tardor inclourem totes les accions dins de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) al qual fa referència amb l’únic objectiu de conscienciar i fer palpable que aquestes petites accions que donen sentit a l’esdevenir dels ajuntaments també ens ajudaran a aconseguir un món més sostenible en tots els nivells. 

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu. 

Pots consultar tota la informació a https://www.diba.cat/web/ods

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar