Les plaques solars de les depuradores de Puig-reig, Berga i Gironella eviten l’emissió de 92 tones de CO₂ a l’atmosfera

Les plaques solars de les depuradores de Puig-reig, Berga i Gironella eviten l’emissió de 92 tones de CO₂ a l’atmosfera

Les plaques solars de les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDARs) de Puig-reig, Berga i Gironella han permès reduir el seu consum energètic d’aquestes instal·lacions i les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle. Durant l’any 2023, les plaques fotovoltaiques han generat un total de 185,03 MWh, que representen el 24,5% de mitjana de la producció total per les tres plantes. Es tracta de les depuradores de les tres poblacions amb més habitants de la comarca.

Gràcies a la instal·lació d’aquests sistemes, durant l’any 2023 les tres depuradores han evitat emetre 92,17 tones de CO₂ a l’atmosfera, el que equival a 128 arbres plantats.

Les plaques fotovoltaiques generen electricitat a partir de l’energia solar, i la utilitzen per alimentar les depuradores. D’aquesta manera, es redueix la dependència de fonts d’energia no renovables i es contribueix a la mitigació del canvi climàtic.

La instal·lació de plaques solars és una obra impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà, amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua. Les obres es van inaugurar el març de 2023. La potència nominal de les instal·lacions és de 20 kW a l’EDAR de Puig-reig, 85 kW a l’EDAR de Berga i 25 kW a l’EDAR de Gironella. El conjunt de les tres EDAR disposen de 387 panells o mòduls de plaques, que ocupen una superfície total de 768 m².

Durant l’any 2023 a l’EDAR de Puig-reig les plaques fotovoltaiques durant l’any 2023 han generat 25,92 MWh, que representa el 21,4% del consum total de la planta.

A l’EDAR de Berga les plaques fotovoltaiques han generat 123,20 MWh, que representa el 22,5% del consum total de la planta.

Durant el mateix període, a l’EDAR de Gironella les plaques fotovoltaiques han generat 35,91 MWh, que representa el 29,8% del consum total de la planta.

FONT: Consell Comarcal del Berguedà

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar