Puig-reig commemora el 8M amb activitats i reivindicació 

Puig-reig commemora el 8M amb activitats i reivindicació 

Puig-reig commemora el 8M amb una desena de propostes per reivindicar els drets i el paper de les dones a la societat.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones l’Ajuntament de Puig-reig i la Biblioteca Guillem de Berguedà amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà ha organitzat activitats institucionals, culturals, artístiques i reivindicatives.

Les activitats a Puig-reig se centraran, principalment, els 8 i 9 de març. El divendres, 8 de març, al matí l’alumnat de les escoles i l’institut de Puig-reig protagonitzaran un canvi simbòlic del nomenclator dels carrers rebatejan-los amb noms de dones. Paral·lelament, a la tarda, la placeta de davant de l’Ajuntament es batejarà oficialment amb el nom de Les Filadores en un acte institucional on també es llegirà el manifest del 8M. Les propostes continuaran a La Sala amb una taula rodona titulada La dona del segle XXI i amb la inauguració de l’exposició de pintura Amb mirada de dona de Carme Iglésias i el tast de vins i formatges.

Les propostes continuaran dissabte al matí amb la ruta guiada a la colònia Pons a càrrec de la historiadora Rosa Serra sota el títol Les noies del manager, que acabarà amb música a càrrec del grup vocal CIGMA. Ja a la tarda, a La Sala, tindrà lloc la darrera proposta del dia: l’espectacle D’aquells boleros, aquells contes.

Paral·lelament, la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig també ha organitzat algunes activitats per commemorar el 8M. El mateix dia 8 de març es rebatejaran, de manera simbòlica, la biblioteca i la sala d’actes de l’equipament amb noms de dones. També del 4 al 10 de març hi haurà una exposició de llibres. Les propostes clouran el 22 de març amb el Club de Lectura del llibre Les nostres mares, amb la presència de l’autora, Gemma Ruiz.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar