Puig-reig es converteix en la capital de la novel·la històrica

Puig-reig es converteix en la capital de la novel·la històrica

El certamen literari torna al municipi després de dos anys de parada i omple la plaça Nova i la Sala de cultura, llibres i bon ambient 

Puig-reig va convertir-se, aquest diumenge, en la capital del llibre. A quinze dies de Sant Jordi, el municipi va acollir la quarta edició de la Festa de la Novel·la Històrica, una trobada entre escriptors i lectors que s’ha consolidat en el programa d’activitats literàries del territori i que, després de dos anys de parada per la pandèmia, ha tornat carregada de força. 

Rafel Nadal, Martí Gironell, Coia Valls, Jordi Nogués, Teresa Sagrera, Glòria Sabaté, Maria Lluïsa Amorós i el berguedà Jaume Soler van ser els protagonistes absoluts durant la jornada d’ahir. Els escriptors i escriptores convidats van compartir espais amb els visitants i lectors. Els autors van participar de dues taules rodones en les quals van explicar, més enllà dels seus llibres, com es documenten, com treballen a l’hora d’escriure i un reguitzell d’anècdotes i vivències que tenen durant el procés de creació. A més a més, la particularitat de la Festa de la Novel·la Històrica permet als visitants acostar-se als autors i conversar-hi. El regidor de Cultura, Jesús Subirats, valorava positivament el desenvolupament del certamen i en destacava especialment la seva singularitat: “no volem un gran acte massificat, volem que els autors tinguin temps de parlar entre ells, de trobar-se amb els autors i que visquin una jornada tranquil·la prèvia a la gran celebració de Sant Jordi”. De fet, són molts els autors que ahir eren a Puig-reig que ja han participat en alguna de les edicions anteriors del certamen, que valoren positivament per la bona sintonia que hi ha entre l’organització, els visitants i els mateixos autors.

Durant tot el matí, els visitants a la plaça Nova i La Sala – que s’estrenaven com a escenari de la festa – van poder passejar també entre les parades de llibres de les dues llibreries del municipi, de l’Àmbit de Recerques del Berguedà, de l’editorial Dalmau i de l’entitat Petjades. A més a més, es van organitzar activitats per als més menuts i també es van lliurar els premis del concurs de relats. A la tarda, el Museu de la Colònia Vidal va organitzar una passejada poètica al voltant de La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol, amb motiu del cinquantè aniversari de la seva publicació. 

La Festa de la Novel·la Històrica ha estat organitzada un any més per l’Ajuntament de Puig-reig, la Biblioteca de Puig-reig, la Llibreria Montserrat i la Llibreria Vella de Puig-reig i diversos voluntaris que formen part de la comissió de treball. Els seus impulsors ja pensen en com fer alguns petits ajustos perquè la propera edició sigui encara més reeixida que la d’aquest diumenge que va omplir els espais de cultura, llibres i bon ambient durant tot el matí.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar