La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig torna al carrer i es trasllada a la plaça Nova

La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig torna al carrer i es trasllada a la plaça Nova

8 autors participaran al certament, que recupera el seu format habitual després de dos anys d’aturada per la pandèmia, amb estrena d’ubicació

L’Ajuntament de Puig-reig, la Biblioteca Guillem de Berguedà i les llibreries del municipi han treballat en els darrers mesos per fer-ho possible i diumenge, 10 d’abril, serà una realitat. La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig torna al carrer després de dos anys d’aturada forçosa per la pandèmia amb la presència d’autors de referència: Rafel Nadal, Martí Gironell, Coia Valls, Jordi Nogués, Teresa Sagrera, Glòria Sabaté, Maria Lluïsa Amorós i el berguedà Jaume Soler.

La quarta edició de l’esdeveniment recupera el seu format habitual, però ho fa amb l’estrena d’ubicació: totes les activitats s’han traslladat a la plaça Nova i a l’espai polivalent La Sala, amb l’objectiu d’aprofitar l’equipament cultural i de centralitzar tota la programació en un mateix espai i evitar, així, el muntatge d’una carpa on se centralitzava bona part de l’activitat.

El programa del diumenge 10 d’abril convertirà Puig-reig en la capital de la novel·la històrica amb la presència d’escriptors i escriptores reconeguts del gènere. A banda de conversar, vendre i signar els seus llibres i atendre els visitants a la zona de les parades de llibres, els autors participaran, per grups, en dues taules rodones a La Sala. Una primera, a 2/4 d’11, sobre com es documenten a l’hora de preparar els seus llibres; i una segona, a 1/4 d’1 sobre el paper de la dona protagonista en la novel·la històrica.

Les propostes es complementen amb activitats per als més menuts organitzades per la Biblioteca Guillem de Berguedà, amb una hora del conte a les 11 del matí i amb un taller a les 12; i també per al públic familiar, l’Associació Templers de Puig-reig han organitzat visites guiades al Castell de Puig-reig que tindran com a punt de partida la mateixa plaça Nova. A més a més, a les 12 del migdia es lliuraran els premis del concurs de relats breus. 

Les llibreries del poble també seran presents amb les seves parades, així com també participaran a l’esdeveniment l’Àmbit de Recerques del Berguedà, entitat editora de L’Erol i de diverses publicacions sobre la història del territori; i  Rafael Dalmau Editor, editorial especialitzada en història, geografia i cultura catalana. 

 Passejada dedicada a Miquel Martí i Pol a Cal Vidal

A la tarda, les activitats es traslladaran a la colònia Vidal. El Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig ha organitzat una passejada poètica per recuperar l’obra “La fàbrica” de Miquel Martí i Pol amb motiu del 50è aniversari de la seva publicació. L’equipament cultural i el consistori puig-reigenc, juntament amb d’altres espais museístics i ajuntaments del territori, formen part del proejcte La fàbrica, 50 anys, que pretén commemorar aquesta obra poètica d’un dels referents de la literatura catalana amb diverses activitats que es presentaran properament. Aquesta visita, que serà a partir de les 5 de la tarda, en serà un primer tast.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar