Puig-reig recorda als veïns deportats i assassinats a Mauthausen

Puig-reig recorda als veïns deportats i assassinats a Mauthausen

L’acte s’ha organitzat amb la implicació dels alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Puig-reig 

Puig-reig vol mantenir viu el record dels veïns que van ser deportats i assassinats als camps de concentració nazis i ahir, 5 de maig, coincidint amb el Dia de l’alliberament de Mauthausen, l’Ajuntament de Puig-reig i l’institut de Puig-reig han fet un homenatge als puig-regencs que van ser víctimes i privats de llibertat en aquest camp d’extermini.

Com ja es va passar el 2021, l’acte d’homenatge s’ha organitzat amb la implicació dels alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Puig-reig amb l’objectiu que els joves treballin la memòria històrica i coneguin de més a prop l’impacte de l’exili de la Guerra Civil a casa nostra, i concretament, a Puig-reig.

L’acte institucional ha tingut lloc a la plaça de la Creu on ja hi ha col·locades les  llambordes Stolpersteine, en memòria dels puig-reigencs deportats. A banda de la neteja i l’ofrena floral a les llambordes, cadascuna amb nom i cognom, l’homenatge ha comptat amb la intervenció del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jesús Subirats, que ha recordat la tasca que es porta duent a terme des de fa anys en l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica com a “voluntat política” del consistori, amb l’objectiu de “recordar el que no volem que passi mai més” i de “lluitar entre tots perquè no torni a passar”. També han intervingut Marta Guinó, professora de l’institut al capdavant de la iniciativa i representants dels alumnes dels dos grups de 4t d’ESO. 

A banda de la presència dels joves estudiants, de regidors i veïns del municipi, l’acte ha comptat amb la participació de familiars directes d’algunes de les víctimes del camp d’extermini. Ha estat amenitzat musicalment per alumnes de l’institut.