Puig-reig recull la història i les vivències de la II República en un llibre

Puig-reig recull la història i les vivències de la II República en un llibre

L’Ajuntament de Puig-reig i l’Àmbit de Recerques del Berguedà presenten, aquest setembre, el llibre Puig-reig i la seva gent en temps de la II República (1931-1936).

Rosa Serra i Josep Artero signen aquesta publicació, impulsada per l’Ajuntament de Puig-reig,  que pretén fer un pas més en l’estudi de la història del poble i d’una època fins ara desconeguda. El llibre vol ser una radiografia, el més àmplia possible, de com era Puig-reig durant els anys de la II República (1931-1936) i com van ser les vivències d’aquell període en tots els àmbits i nivells de la societat puig-regenca.

El llibre està dividit en diverses parts per fer un retrat el màxim d’acurat d’aquell moment de la història al municipi: com era el dia a dia de les persones, la vida al municipi i també a els colònies, l’àmbit laboral i el treball a les fàbriques, les particularitats de l’escola com a motor de transformació, la cultura com a eix de sociabilitat, l’esport, les associacions, l’esport i l’oci, i la intensa situació política del moment.

El llibre, de prop de 400 pàgines i 2.000 fotografies, ha estat un projecte que ha comptat amb la implicació i la col·laboració dels veïns i veïnes de Puig-reig que van respondre a la crida cedint material gràfic i arxius d’interès per al muntatge de la publicació. Així, la part gràfica hi té una part molt destacada amb l’objectiu que l’obra esdevingui un volum imprescindible de consulta per endinsar-se en aquesta etapa de la història.

La presentació es farà el proper divendres, 2 de setembre, a les 8 del vespre a La Sala de Puig-reig. Hi participaran els autors i com a convidat especial, Joan Tardà, d’Esquerra Repúblicana de Catalunya. Abans, a 2/4 de 8 i al mateix espai, es podrà visitar una petita mostra de materials originals de la II República. En aquesta primera edició s’han imprès 400 exemplars. El llibre es podrà adquirir el dia de la presentació i també estarà a la venda a les llibreries de Puig-reig i a diversos punts del Berguedà.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar i millorar la teva experiència de navegació. En continuar navegant, entenem que acceptes el seu ús. Més informació
Acceptar